cookie-og-privatlivspolitik
På mange nyere biler er baglygterne som udgangspunkt slukket for at spare på brændstofforbruget.
På mange nyere biler er baglygterne som udgangspunkt slukket for at spare på brændstofforbruget.
Foto: Rådet For Sikker Trafik

Ugeavisen

Husk nu at få lys i de baglygter!

Rådet for Sikker Trafik bilisterne opfordrer til at undersøge, om de manuelt skal tænde baglygterne på deres bil.
05. november 2018 kl. 08:27 Af Katrine Sabroe Christensen

Annonce
FAKTA

Nu er urene blevet stillet en time tilbage, og det betyder, at vi nu for alvor går ind i den mørke årstid. Det betyder også, at bilisterne bør være ekstra opmærksomme på, om baglygterne på deres bil er tændt, når det bliver mørkt eller er tåget.

På mange nyere biler er baglygterne nemlig som udgangspunkt slukket for at spare på bilens brændstofforbrug. Problemet er bare, at det ikke er alle biler, der automatisk tænder baglygterne, og de fleste bilister vil nok kunne nikke genkendende til, at det heller ikke er alle bilister, der husker at tænde lyset.

Hele syv ud af ti bilister oplever biler, der kører rundt med slukkede baglygter i mørke eller tåge. Det viser en undersøgelse, som Userneeds har gennemført blandt 1.664 bilister for Rådet for Sikker Trafik i januar 2018.

Derfor opfordrer Rådet for Sikker Trafik bilisterne til at undersøge, om de manuelt skal tænde baglygterne på deres bil. På nogle biler tænder baglygterne automatisk ved hjælp af en lyssensor, mens man på andre biler selv skal tænde dem. Uanset hvad er det ens eget ansvar som bilist, at der er korrekt lys på bilen.

På nye biler, der er typegodkendt efter 30. juli 2016, skal der være en lyssensor, som sørger for, at for- og baglygterne tændes automatisk, når der er mørkt eller tåget.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce