Annonce
Guldborgsund

Renovering af torv giver røde tal på bundlinjen

Sommersæsonen skal holde restaurant Ritz kørende hele året, for det er her, de gode penge kan tjenes. Men i år er udeserveringen spoleret af det store projekt med renoveringen af torvet i Nykøbing. Foto: Claus Hansen

Restaurant har fyret seks ansatte, fordi de ikke har nok omsætning.

NYKØBING Der er stille på café- og spisestedet Ritz på Torvet i Nykøbing fredag formiddag. Normalt ville en fredag med høj sol og tyve grader være en af de dage, der sørger for, at restauranten har en økonomisk redningskrans til de grå og regnfulde efterårsdage, hvor omsætningen ikke er så stor.

Men sådan er det ikke på Ritz denne sommer. De tre sommermåneder, der normalt tegner sig for størstedelen af den årlige indkomst, er i stedet blevet til måneder med blodrøde tal på bundlinjen. Ejerparret mener, at det skyldes den store renovation af Torvet, der skræmmer kunderne væk.

- Hele vores udeservering, der har en stor aktie i, at vi kan betale vores regninger ikke kun om sommeren, men også resten af året, er jo forsvundet. Jeg talte efter i går. 26 personer nåede at sætte sig men gik igen, før de bestilte noget. Jeg talte med flere af dem, og de sagde, det var på grund af larmen, at de blev nødt til at gå, forklarer Sadie Christiansen, der sammen med Justin Coban er ejere af Ritz.

Fyrer medarbejdere

Selvom ejerne kæmper for at holde restauranten kørende, er det ikke uden offer. Den manglende indtjening har blandt andet været skyld i, at i alt seks ansatte, herunder to fuldtidsansatte i køkkenet, ikke længere har job på restauranten. En udvikling, Sadie Christiansen beklager.

- Vi kunne ikke finde timer nok til alle. Det er jeg ked af. Vi har måtte sige farvel til nogle gode medarbejdere, som har måtte tage arbejde andetsteds, fordi vi simpelthen ikke havde nok at lave. Jeg håber bare, vi kan få dem tilbage, når torvet er færdigt, siger Sadie Christiansen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Er ikke modstander

Flere gange under interviewet understreger både Sadie Christiansen og Justin Coban, at de på ingen måde er modstandere af, at Torvet i Nykøbing bliver renoveret. De er sikre på, at resultatet i sidste ende nok skal gå hen og blive godt. Men de er bange for, at deres livsværk går under, før de når ud på den anden side.

- Vi har lagt alt i det her. En masse penge, alt for mange timer. Jeg har jo børn derhjemme, der i virkeligheden også har ofret en masse, fordi jeg har været så meget væk, fortæller Sadie Christiansen.

Problemet på Ritz er ikke, at der bliver bygget. Problemet er tidspunktet.

- Hvis kommunen nu bare havde lagt renoveringen senere på sæsonen, for eksempel fra august og fremefter, så havde vi måske mistet en måned eller to med udeserveringen, men det kunne vi have justeret efter. Her mister vi jo hele sommerhalvåret. Vi kan se, at tallene tog et dyk, så snart arbejdet gik i gang, fortæller Justin Coban.

Grunden til, at makkerparret føler sig nødsaget til at gå til pressen, er, at de ikke føler sig mødt eller hørt af de offentlige instanser og brancheforeningen Vores Nykøbing. For eksempel skal de stadig betale et fuldt kontingent til Vores Nykøbing - selvom parret ikke kan se, hvad de penge går til i år.

- Jeg har svært ved at forstå, hvad medlemskabet af cityforeningen går til i år. Hvorfor har man ikke valgt, som en gæstus, at sætte medlemskabet ned til det halve eller helt at lade være med at opkræve det for i år. Vi har udfordringer nok at slås med, og de penge kunne vi sagtens bruge andre steder, siger Sadie Christiansen.

Folketidende har været i kontakt André Andersen fra cityforeningen Vores Nykøbing, der ikke ønsker at kommentere på sagen. Det var ikke muligt at komme i kontakt med formand for Teknik, Miljø og Ejendomsudvalget, Peter Bring-Larsen (G), inden avisens deadline.

  • Sommersæsonen skal holde restaurant Ritz kørende hele året, for det er her, de gode penge kan tjenes. Men i år er udeserveringen spoleret af det store projekt med renoveringen af torvet i Nykøbing. Foto: Claus Hansen
Annonce
Dølle

Masser af kontroller på vejene ved Dølle: Her er politiets status

Guldborgsund

Hhx-elever til gallafest: Se de flotte ankomster

Annonce
Annonce
Trafik

Var totalt spærret: Gaffeltruck væltet på motorvejen

Femern

Den første er færdig: Vigtigt skridt i kæmpe-byggeri

112

Helikopter måtte redde mand til havs

Skole

Tesfaye: Folkeskoleaftale skal tage hånd om lav bestå-procent

Dølle

Masser af kontroller på vejene ved Dølle: Her er politiets status

Guldborgsund

Hhx-elever til gallafest: Se de flotte ankomster

Lolland

Kritik af Lollands skolevæsen: Kommunen ser med stor alvor på det

Guldborgsund

Gert gennemførte sit monster-projekt

Indland

Statsministeren venter flere russiske hybridangreb

Lolland

Flest i landet: Så mange dumper dansk og matematik på Lolland

Vejret

DMI: Mandag bliver våd, men så kommer forårssolen

Indland

DSB varsler forsinkelser og aflyste tog mandag morgen

Dølle

12 Dølle-gæster måtte have hjælp: Fire bragt til sygehuset

Indland

Notat afslører stor forskel på adgang til behandling med ny kræftmedicin

Kultur

Grøn melder udsolgt i halvdelen af årets koncertbyer

Annonce
Annonce
Maribo

Frygter kolde radiatorer: Umuligt at levere nok varme

Dølle

Benhårde Berit trods stenkast: Det er jeg altså ikke bange for

Lolland

Så er foråret skudt i gang

Guldborgsund

Koster 26 millioner årligt: - Det er åbenlyst uretfærdigt

Guldborgsund

Legendarisk kromutter: - Jeg har absolut ingen planer om at stoppe

Dølle

Lørdag på Dølle: Fra Keld og Hilda til Daze

Dølle

Politiets status: Masseslagsmål og trusler på Dølle