Et anderledes koncept snart klar oven på brandtomt. Usikkerhed om skel giver dog udfordringer.
MARIELYST Nu er skelettet til den kommende restaurant Mom's Diner blevet rejst, og byggeriet skrider planmæssigt frem. Så meget at ejer Michael Larsen kan fortælle, at planen om at åbne til sankthans holder stik. Selvfølgelig afhængig det af, hvad der sker rundt omkring os.
På grunden, hvor den nedbrændte Strandkroen lå, skal der også ligge et ishus. Men det er staks en anden sag, hvornår det kan blive bygget. Her er der opstået et stort problem.
- Der er lavet en fejl tilbage i tiden, formentlig i forbindelse med grunden er blevet skilt ud fra en anden grund. Et to meter bredt stykke mellem min grund og vejen er forsynet med selvstændigt matrikelnummer, og det betyder, at mit ishus vil komme til at ligge mere end otte meter inde på grunden, når afstandskravene skal overholdes. Derfor er jeg nu i gang med at søge om dispensation. Den håber jeg selvfølgelig at få. For ingen kan give en forklaring på den mærkelige matrikulering, siger Michael Larsen.
Han havde ellers sammen med sin hustru, Lene, forsvoret nogensinde at skulle have restaurant mere, efter Strandkroen brændte i pinsen 2018. Men da han ikke kunne sælge grunden, måtte der ske noget andet.
- Det vil sige, at vi havde solgt grunden, og skødet var skrevet. Men to timer før, vi skulle skrive under, trak køberen sig. Så måtte vi finde ud af noget. Det var helt klart, at det skulle ikke være noget, hvor der skulle ansættes kokke. Det er fuldstændig umuligt at få kokke. Det skulle være noget, hvor vi kunne bruge unge mennesker, og hvor det kun krævede måske otte timers oplæring. Derfor er det blevet til Mom's Diner med amerikansk inspireret menukort med burger, kyllinger, spareribs og så videre.
Der er 100 pladser i Mom's Diner inde, og parret agter selv at stå for restauranten selvfølgelig med de unge menneskers arbejdskraft.
- Men det kan da være, at det bliver så god en forretning, at der kommer en og vil købe den, lyder det optimistisk fra Michael Larsen.