Annonce
Lolland

Fejø Skole lukker

"Vi er klar over, at denne situation måske lyder ubelejlig, men vi er ikke i tvivl om, at jeres børn på linje med eksisterende børn i Horslunde, vil blive glad for skolegangen hos os", skriver Horslunde Realskolen i et brev til forældrene. Foto: Jan Knudsen/arkiv

Horslunde Realskole lukker sin satellitafdeling på Fejø fra slutningen af januar 2022.

FEJØ Horslunde Realskole har meddelt forældre til børn på skolen, at sidste skoledag for børn i satellitafdelingen på Fejø bliver 28. januar 2022.

I brevet, som på vegne af skolebestyrelsen er underskrevet af skoleleder Karoline Rubech Krøyer Jensen, står der

"Som enhver anden virksomhed skal bestyrelsen sikre sig, at skolen har en fornuftig balance mellem indtægter og udgifter. På nuværende tidspunkt er vi i en situation, hvor der er en ubalance, og udgifterne vejer tungere end indtægterne. Et faldende børnetal generelt i kommunen, og derfor også på Horslunde Realskole, er en faktor, der gør sig gældende. Derfor må vi være pragmatiske og foretage de nødvendige nedskæringer, som enhver virksomhed er nødt til i sådan en situation".

God og sund skole

Ifølge skolelederen er Horslunde Realskole dog en god og sund skole.

- Men det skal den blive ved med at være, og derfor måtte vi sande, at det ikke kunne blive ved, siger skoleleder Karoline Rubech Krøyer Jensen, som ikke har nået at sidde længe i stolen.

Hun blev konstitueret leder først i maj 2021 og tiltrådte som leder 1. august 2021. Det skete efter en hurtigt udskiftning på posten, hvor den foregående leder kun nåede at sidde i stolen i to måneder. Også viceskolelederen er nytiltrådt. Det drejer sig om Jan Hougaard, der tiltrådte 1. november 2021. Han var indtil da lærer på Privatskolen Nakskov.

Ifølge Karoline Rubech Krøyer Jensen har "hver en sten været vendt", som hun formulerer det, og det har den faktisk været af mange omgange. Lige siden Horslunde Realskole i 2016, efter en hårdt tilkæmpet ny lov, som feberreddede skoletilbuddet på Fejø, åbnede den første ø-satellitskole i landet. Det skete efter, at Lolland Kommune to år tidligere havde lukket skolen på øen, som også nåede at fungere som friskole.

- Det har været et tilbagevendende punkt på dagsordenen lige fra start af - efter mange gode år, så holdt den ikke længere, fortæller hun.

Hun oplyser, at Horslunde Realskole desværre ser sig nødsaget til at afskedige medarbejdere, og de har derfor været de første til at få besked. Hun oplyser ikke, hvor mange, det drejer sig om. Dernæst er forældrene blevet orienteret i omtalte brev.

Der går i alt syv elever i skole på Fejø, hvoraf tre er vant til at have skolegang i Horslunde flere gange ugentligt. De bliver nu tilbudt skolegang fast alle ugens dage i Horslunde.

"Vi tilbyder at hente eleverne i Kragenæs med skolens private bus og chauffør klokken 7.15 alle ugens dage og ligeledes køre dem tilbage til færgen igen i Kragenæs efter endt skole- og sfo-tid", lyder tilbuddet til de berørte forældre i brevet.

- Jeg har endnu ikke modtaget nogen respons på brevet, fortæller hun.

  • "Vi er klar over, at denne situation måske lyder ubelejlig, men vi er ikke i tvivl om, at jeres børn på linje med eksisterende børn i Horslunde, vil blive glad for skolegangen hos os", skriver Horslunde Realskolen i et brev til forældrene. Foto: Jan Knudsen/arkiv
Annonce
Lolland

Milliondyrt vartegn: Nu er vinderne fundet

112

Brandvæsnet blev tilkaldt, men vendte hurtigt om

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Millionfremgang hos lokal brugs

Dølle

Kæmpe p-kaos på Dølle: - Har aldrig oplevet noget lignende

Dølle

Lørdag på Dølle: Fra Keld og Hilda til Daze

Dølle

Masser af mennesker og traktortræk

Guldborgsund

Præst til rørt familie: - Han kan stadig være jeres forbillede

Dølle

Politiets status: Masseslagsmål og trusler på Dølle

Dølle

Bikerpiger og "bøndernes dødsdruk": Se billederne fra årets Damefrokost

Dølle

Siden 1980: Preben har aldrig misset et eneste Dølle

Dølle

Timelang kø: Nu har Dølle truffet en beslutning

Dølle

Ørkenens døtre og Mario Sisters glæder sig: - Vi har varmet lidt op hjemmefra

Sport

Claus Jensen rørt efter sejr: - Spillerne fortjener det så meget

Dølle

Nu er den væk: Hvad betyder det for Dølle?

Dølle

Nu ryster Dølle igen: 1600 damer går fest-amok!

Dølle

Den nye Dølle-pølse: Hvad siger markedsgæsterne?

Dølle

Musikken sætter gang i festen: - Vi kommer fra Døllefjelde-Musse ...

Annonce
Annonce
Dølle

Ødelæggende vejr skaber problemer: Dølle kæmper for farbart marked

Guldborgsund

Mark O. Madsen overrasker: Går ind i politik

Lokal nyt

Regionsråds-politiker bryder med sit parti

112

Brandvæsnet blev tilkaldt, men vendte hurtigt om

Sport

Kunne ikke se sig selv fortsætte: Stopper efter træneruro

Indland

Rusland advarer Danmark: Det vil blive gengældt

Sport

Reddet fra konkurs - klar til kamp mod Nykøbing