Annonce
Erhverv

STIGENDE RÅVAREPRISER KAN MÆRKES HOS LOKAL FØDEVARE-PRODUCENT

Christian Bring, direktør i Crispy Food Nordic, som består af Nakskov Mill Foods i Nakskov og Crispy Food i Gørlev, mærker i den grad det høje omkostningsniveau i samfundet. Foto: Claus Hansen
Det er en svær tid for virksomhederne med højt omkostningsniveau. Det mærker man også hos morgenmads- og planteproteinproducenten Nakskov Mill Foods.

NAKSKOV: Det er ikke kun forbrugerne, som mærker rekordhøj inflation i øjeblikket. Også virksomhedernes omkostninger når nye højder som følge af det høje prisniveau på alt fra råvarer til energi.

- Det er en svær tid med stigende råvarepriser og omkostningsniveauet i det hele taget. Og folk holder lidt igen med forbruget. Men vi er i fødevarebranchen, og fødevarer er der altid behov for, så vi er kommet okay igennem det, og vi arbejder for at få større markedsandele, ikke kun i Danmark, men også i udlandet.

Sådan siger Christian Bring, direktør i Crispy Food Nordic, som består af Nakskov Mill Foods i Nakskov og Crispy Food i Gørlev.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I Nakskov er det særligt råvarer som ærter, havre og majs, der prismæssigt er skudt i vejret.

- Råvarepriserne stiger hele tiden, og vi kan ikke sende alle prisstigningerne videre til kunderne, så vi kommer til at tage noget af det. Derudover kan det også svært at få råvarerne i rette tid og mængde, fortæller Christian Bring.

På fabrikken i Nakskov er der cirka 70 ansatte.

Crispy Food Nordic har i de seneste år foretaget en række investeringer.

I 2019 købte virksomheden Ota Solgryn tilbage på danske hænder.

I 2020 investerede virksomheden op mod 35 millioner kroner i et produktionsanlæg til fremstilling af ærteprotein, og sidste år blev der så udvidet med en fabrik i Polen, som producerer müsli til yoghurt, som der også produceres hos Crispy Food i Gørlev.

På Nakskov Mill Foods produceres en række knasende morgenmadsprodukter, som direktør Christian Bring her viser eksempler på. Foto: Claus Hansen

En dæmper på ærteprotein

Inflationen har lagt en lille dæmper på ærteproteineventyret.

- Det går egentlig okay. Vi vækster cirka 10 procent på ærteprotein, men det er for lidt, vi havde håbet på lidt mere. Men det skal nok komme. Vi er overbeviste om, at det er fremtiden, så vi knokler på, siger Christian Bring.

Ærteprotein udvindes fra gule ærter, også kaldet flækærter, som fabrikken i Nakskov får hjem fra primært Norden. Fra Nakskov leveres både ingredienser baseret på hele ærter og ærteprotein, hvor protein og stivelse er skilt. Den sidste proces foregår i udlandet.

- Vi er ikke på fuld kapacitet i vores produktionsanlæg lige nu, så det store gennembrud har vi ikke fået endnu. Inden for de næste to-tre år håber vi at komme op på fuld kapacitet. Vi kan mærke, at de store markeder og de store kunder begynder at røre på sig i en grad, vi ikke har set tidligere, så vi er meget fortrøstningsfulde, siger Christian Bring.

Vi er ikke på fuld kapacitet i vores produktionsanlæg lige nu, så det store gennembrud har vi ikke fået endnu.

Christian Bring, direktør, Crispy Food Nordic

Ærteprotein bruger virksomheden også selv, da Ota har lanceret fire middagsretter med ærteprotein, frikadeller, bolognese, falafel og chili non carne.

- Det er nogle fine produkter, som vi forventer os en del af, siger Christian Bring.

Crispy Food Nordic oplever i øvrigt også udfordringer med at rekruttere arbejdskraft og har lige nu flere ledige stillinger i Nakskov blandt andet i både produktionen og administrationen.

- Vi har udfordringer med at rekruttere, og vi kan sikkert også blive bedre til det. Men overordnet har vi haft en god udvikling på hele fabrikken og på medarbejdersiden. Vi står stærkere og mere konkurrencedygtige, end vi gjorde for bare to-tre år siden, siger Christian Bring.

  • nakskov_mill_foods
    Christian Bring, direktør i Crispy Food Nordic, som består af Nakskov Mill Foods i Nakskov og Crispy Food i Gørlev, mærker i den grad det høje omkostningsniveau i samfundet. Foto: Claus Hansen
  • nakskov_mill_foods2
    På Nakskov Mill Foods produceres en række knasende morgenmadsprodukter, som direktør Christian Bring her viser eksempler på. Foto: Claus Hansen
Annonce
Guldborgsund

René fordobler overskuddet

Erhverv

Scandlines skifter ud i direktionen: Her er de nye navne

Annonce
Annonce
Dølle

Nu ryster Dølle igen: 1600 damer går fest-amok!

Dølle

Ødelæggende vejr skaber problemer: Dølle kæmper for farbart marked

Dølle

Ørkenens døtre og Mario Sisters glæder sig: - Vi har varmet lidt op hjemmefra

Dølle

Musikken sætter gang i festen: - Vi kommer fra Døllefjelde-Musse ...

Sport

Kunne ikke se sig selv fortsætte: Stopper efter træneruro

Dølle

Siden 1980: Preben har aldrig misset et eneste Dølle

Guldborgsund

Voldsomt vejr: Nu besøger Lars Løkke smadret havn

Sport

Claus Jensen rørt efter sejr: - Spillerne fortjener det så meget

Dølle

Nu er den væk: Hvad betyder det for Dølle?

Lokal nyt

Regionsråds-politiker bryder med sit parti

Dølle

Den nye Dølle-pølse: Hvad siger markedsgæsterne?

112

Brandvæsnet blev tilkaldt, men vendte hurtigt om

Guldborgsund

Gerts vilde døgn: - Det er 24 timer i helvede

Indland

Rusland advarer Danmark: Det vil blive gengældt

Sport

Reddet fra konkurs - klar til kamp mod Nykøbing

Annonce
Annonce
Dølle

Claus må "skjule sin identitet": - Jeg blev ked af det, da jeg hørte det

Guldborgsund

Mark O. Madsen overrasker: Går ind i politik

Indland

Messerschmidt måtte aflyse 1. maj-møde på grund af sikkerhed

Dølle

Unge Dølle-veteraner: Der er nok mange, der pjækker fredag

Sport

Så skete det endelig - Nykøbing FC tog en kæmpe skalp

112

Fik slag i hovedet på marken

112

Hurtigt personale fik slukket brand