Annonce
Bolig og livsstil

Brug disse æbletricks til at få saftige kager og brød

Brug dine æbler i en gammeldags æblekage. Eller kast dig ud i en af Louise Lorangs æblefavoritter ved at bruge dem i en crumble eller i den klassiske franske dessertkage clafoutis. (Arkivfoto) Foto: Jørgen Jessen/Ritzau Scanpix

Æbler kan give dine søde desserter et syrligt spark og gøre dit bagværk lækkert og svampet.

Sprøde og let syrlige. De danske sensommeræbler er ideelle i dine søde desserter.

Og lige nu vrimler det med dem, så det er bare med at smøge ærmerne op og finde tærtefadene frem.

- Sødt i sødt kan godt mangle noget dybde, som man får ved at tilsætte syre fra æblerne, siger Anette Drengsgaard, som er konditor i KonditorBager i Bjerringbro.

- Det trick bruger man også rigtig ofte i kokkeverdenen, hvor man lige tilsætter lidt syre til sidst, tilføjer hun.

Hun er selv glad for at bruge syrlige Discovery-æbler som modspil i de søde desserter.

Du kan også altid juice dine æbler. Juicen kan selvfølgelig drikkes, men saften kan faktisk også tilsættes i brød eller kager, fortæller hun.

Juicer du æblerne, får du også en rest frugtkød, som ikke behøver gå til spilde.

- Så står du tilbage med frugtkød, som du kan smage til med sukker og så få den lækreste kompot.

- Du kan også blande frugtkødet i wienerbrød eller i butterdej, foreslår Anette Drengsgaard.

Du kan også tilsætte hele æblestykker eller vende revet æble i dejen til et brød.

- Man kan få en helt anden svampethed frem, som man ellers ikke kan opnå.

- Du får en anderledes konsistens og en anden krumme. Hvis du forestiller dig, at du trykker på brødet, så puffer det op igen. Det bliver ikke tørt, fortæller Anette Drengsgaard.

Og du skal ikke være bange for, at dine lækre brød pludselig er overtaget af æbler.

- De får et strejf af æble. Det er virkelig lækkert, og det er skønt at udnytte årstidens frugt.

- Men det smager ikke specielt meget af æble, kun hvis det er store, hele æblestykker. Syren forsvinder lidt, når man bager æblerne, der står sødmen mere frem, siger konditoren.

Man kan heller ikke sige æbler uden at tænke æblekage. Det er en klassiker, du ikke går galt i byen med, fortæller kok og kogebogsforfatter Louisa Lorang.

Men hvis du føler dig lidt modig og klar på at prøve noget nyt, kan du også eksperimentere lidt med elementer, du nok forbinder med det salte køkken.

- Æble og rosmarin er faktisk rigtig godt også i det søde køkken.

- Lav for eksempel en klassisk æblekage, og put en smule rosmarin i, så kan den noget helt nyt. Du kan også prøve med citronskal, så kan det også noget helt andet, fortæller Louisa Lorang.

/ritzau fokus/

  • DESSERTER ÆBLEDESSERTER ÆBLEKAGER
    Brug dine æbler i en gammeldags æblekage. Eller kast dig ud i en af Louise Lorangs æblefavoritter ved at bruge dem i en crumble eller i den klassiske franske dessertkage clafoutis. (Arkivfoto) Foto: Jørgen Jessen/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
112

Politiet efterlyser vidner til endnu en brand

112

Stoppet af politiet: Bilist uden kørekort ville gratis med færgen

112

Smadrede rude og blev kørt direkte i fængsel

Indland

Dansk myndighed afblæser gasforsyningskrise

112

Politiet tog bilen og sigtede kvinden for et hav af forhold

Lolland

Lolland er helt i toppen: Intet sted er den grønnere

112

Stukket i ryggen med kniv: Nu har han meldt sig selv

Sport

Niklas Landin stopper på landsholdet

Sport

Markant flere til håndbold: Tilskuerne strømmer ind i den nye hal

112

Familie på gåtur fandt knogle fra Emilie Meng

Vejret

Vink farvel til sommervejr: Nu kommer regnen og blæsten

Indland

Nu er får de ældre anonym samtalelinje

Lolland

Skimmelsvamp sender 180 væk: De er begejstrede over løsning

Politik

S-politiker med fortid på Falster trækker sig efter "Den sorte svane"

Indland

It-forsker opfordrer Ticketmaster-brugere til at skifte kode

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Socialbevidst kok er ny forpagter på familiecamping

Madens Folkemøde

Hun er særdeles tilfreds: - Jeg kan slet ikke finde på noget dårligt at sige

Udland

Brandmand mister livet i redningsaktion under sydtyske oversvømmelser

Lokal nyt

Glæder sig over flere penge til vanskeligt stillede kommuner

Guldborgsund

Statsministeren på dobbelt-besøg på Falster

Indland

Færre strande får blåt flag - ny ordning vinder indpas

Madens Folkemøde

Kendt forfatter på lollandsk mad-mission