Annonce
Debat

Mød Jan Warming

For at give et objektivt billede af hvem jeg er, har jeg fået en uafhængig tekstforfatter til at lave et portræt af mig. De fleste informationer er fundet på LinkedIn, Facebook og min hjemmeside janwarming.dk. Efterfølgende har han haft et par enkelte spørgsmål vedr. mit privat liv.

---

Jan er 41 år og bor i Nykøbing Falster sammen med sin kone Jeannette, som han har været gift med i ni år. Sammen har de datteren Josephine på 9 år.

Jan og Jeanette er begge vokset op i Nykøbing Falster-området. De kendte ikke hinanden som børn, men efter begge to havde været en tur i København for at studere, mødte de hinanden i Fitness World i Nykøbing Falster i 2011.

I dag har familien sit eget styrketræningscenter, hvor der trænes 3-4 gange om ugen. Sundhed og træning er en stor del af familiens liv.

Den sparsomme fritid er fyldt godt op. Jan bruger tid på sit lille ejendomsselskab, og når han ikke er optaget af ejendomshandler og forholdet til lejerne, spiller han Fortnite og andre computerspil med sin datter. Samt ’roder’ med forskellige blockchain-projekter, fordi han tror på, at det både er fremtidens penge og fremtiden for håndtering af værdipapirer og ejerskab generelt.

Interessen for blockchain kommer formentlig bl.a. fra en lang karriere inden for IT og betalingsløsninger.

Den (altså karrieren) startede hos IBM, hvor Jan arbejdede som konsulent for A.P. Møller Mærsk og BG Bank. Derfra fortsatte han videre til NETS/PBS, hvor han var godkendelsesmyndighed for betalingsløsninger på det danske marked. Firmaet Point Transaction Systems (der udviklede og forhandlede betalingsløsninger til detail-branchen) headhuntede ham til at starte en kvalitetsafdeling, og da Point blev opkøbt at Verifone, blev Jan forfremmet fra kvalitetschef i Danmark til Head of Compliance and Security for Norden og Baltikum. Verifone havde endnu en forfremmelse i ærmet, nemlig til Compliance Direktør for Europa, Mellemøsten og Afrika, og her stod Jan i spidsen for et projekt/program, der havde til formål at ændre den måde, firmaet internt håndterer lovgivning og regler fra internationale organisationer på.

Undervejs i karrieren har Jan også været iværksætter og deltidsmedlem af bestyrelsen i Finansforbundet. Erhvervsmæssigt har han med andre ord en hel del i bagagen.

Den erfaring vil han nu gerne investere i det politiske liv.

Jan er både national og liberal af tankegang. Staten er til for borgernes skyld, og vi skal, mener Jan, passe på vores egne først. Han ønsker en indvandrerkritisk blå blok uden indflydelse fra DF på den økonomiske politik. Derfor har det været naturligt for ham at blive medlem af Nye Borgerlige. Ja, han er ikke bare medlem af partiet, men stiller også op til Guldborgsund Kommunalbestyrelse ved valget i 2021. Og det gør han under underskriften ’mindre populisme og mere ansvarlighed’. I dag er et af de store problemer i kommunen nemlig, at der bruges alt for mange ressourcer på prestigeprojekter indenfor kultur, sport og byfornyelse og alt for lidt på kommunale kerneydelser som skole, ældrepleje og veje.

På uddannelsesområdet handler det især om, at man prøver at løse tunge integrationsproblemer gennem folkeskolen – på bekostning af de danske elever.

Det skal der laves om på, og løsningen kunne være, at folkeskolen ændrer sit fokus FRA integration TIL undervisning. Det er elevernes potentiale, der skal i højsædet. Man skal udelade de elever, der ikke kan det danske sprog eller de danske sociale spilleregler, fra de normale klasser, og vente med at inkludere dem, indtil de kan fungere i klassen på lige fod med resten af eleverne. I Guldborgsund har der eksempelvis været udfordringer med meget svage elever i folkeskolen i over 10 år. Igennem de sidste tre år har man prøvet at løse problemet ved at blande de gode elever med de dårlige, så alle blev dårligere, i stedet for at adressere problemet. Østre Skole var en velfungerende skole, der blev helt ødelagt gennem en sammenlægning fordi man skulle prøve at redde de svage elever på Lindeskovsskolen. Når bekymrede forældre så vil tage sagen i egen hånd, bliver der blokeret for at videreføre Østre Skole som privatskole.

På ældreområdet er der også behov for en opstramning, mener Jan. For 6-7 år siden gennemgik ældreområdet i Guldborgsund en omstrukturering, så de geografiske områder blev større. Der blev mindre tid til borgerne, og de ekstra penge, som Folketinget afsatte til de ældre, blev spildt på administration, der kun havde til formål at sikre, at ingen fik for meget hjælp.

Løsningen ligger ligefor, mener Jan. Visitationen til ydelser og hjælpemidler skal tilbage til sygeplejerskerne, så kommunen kan afskedige de administrative medarbejdere og ansatte nogle flere sygeplejersker. Man kan kun bruge pengene én gang, så for hver gang, der ansættes en administrativ medarbejder, mister kommunen muligheden for at ansætte op til to medarbejdere i den direkte pleje.

Endelig er der problemet med vejene. Når Jan har valgt at fokusere på kommunens infrastruktur, skyldes det, at den simpelthen ikke bliver prioriteret højt nok. Løsningen er overordnet, at Kommunen skal prioritere grundlæggende infrastruktur som veje og fortove, før man bruger alle pengene på prestigeprojekter. Det skal ifølge Jan konkret udmøntes i form af tre indsatser:

– Veje og fortove skal prioriteres højere.

– Vejarbejde skal planlægges bedre, så nye veje ikke ødelægges af kloakreparationer.

– Der skal udarbejdes en parkeringsstrategi, hvor man tager hensyn til trafikanternes spildtid og trafiksikkerheden.

Jan har meldt sig under fanerne hos Nye Borgerlige for at rette op på de fejl og mangler, som Guldborgsund Kommune er præget af, når det kommer til kernevelfærd. En vigtig forudsætning for at kunne tage livtag med problemerne er samtalen med borgerne. Og Jan inviterer derfor alle, der vil diskutere politik generelt og lokalpolitik i særdeleshed, til at kontakte ham. Enten på Facebook eller via hjemmesiden.

Annonce
Annonce
Annonce
112

Stoppet af politiet: Bilist uden kørekort ville gratis med færgen

112

Politiet tog bilen og sigtede kvinden for et hav af forhold

Lolland

Lolland er helt i toppen: Intet sted er den grønnere

Indland

Dansk myndighed afblæser gasforsyningskrise

112

Stukket i ryggen med kniv: Nu har han meldt sig selv

Sport

Niklas Landin stopper på landsholdet

Lolland

Skimmelsvamp sender 180 væk: De er begejstrede over løsning

Sport

Markant flere til håndbold: Tilskuerne strømmer ind i den nye hal

112

Familie på gåtur fandt knogle fra Emilie Meng

Vejret

Vink farvel til sommervejr: Nu kommer regnen og blæsten

Indland

Nu er får de ældre anonym samtalelinje

Politik

S-politiker med fortid på Falster trækker sig efter "Den sorte svane"

Guldborgsund

Socialbevidst kok er ny forpagter på familiecamping

Madens Folkemøde

Hun er særdeles tilfreds: - Jeg kan slet ikke finde på noget dårligt at sige

Indland

It-forsker opfordrer Ticketmaster-brugere til at skifte kode

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Statsministeren på dobbelt-besøg på Falster

Lokal nyt

Glæder sig over flere penge til vanskeligt stillede kommuner

Udland

Brandmand mister livet i redningsaktion under sydtyske oversvømmelser

Madens Folkemøde

Kendt forfatter på lollandsk mad-mission

Erhverv

Lander millionoverskud trods vanskeligt år

Indland

Færre strande får blåt flag - ny ordning vinder indpas

Madens Folkemøde

Ø-formand ”scoutede” på folkemøde