Gastronomisk Akademi tildeler køkkenchefen på Hotel Saxkjøbing årets hædersdiplom for gastronomisk initiativ.
Køkkenchef, hotelvært og medejer af Hotel Saxkjøbing, kokken Carl Jones, bliver ved en ceremoni lørdag aften i Restaurant Bojesen på Axelborg i København hædret med et æresdiplom fra Det Danske Gastronomi.
Det gælder diplomet for gastronomisk initiativ, og begrundelsen er, at Carl Jones har ydet en fremragende gastronomisk indsats.
- I 2006 overtog Erwin Lauterbach, Claus Meyer og Carl Jones det lille Hotel Saxkjøbing på torvet i den lokkandske købstad. Deres mål med overtagelsen var bl. a., at de ville være udstillingsvindue for lokalområdets bedste fødevarer, og at de ville inspirere de lokale råvareproducenter til at videreudvikle og genopdage deres arv, skriver akademiet videre og kalder initiativet forbilledligt.
Carl Jones siger, at han ser hæderen som en anerkendelse af det initiativ, som er sat i gang på hotellet.
- Jeg håber, at det også kommer Sakskøbing og hele Lolland til gode, tilføjer han.
Det Gastronomiske Akademi er en uafhængig forening, som arbejder for mad- og måltidskultur.
Akademiet har omkring 30 medlemmer med universitetslektor Jan Krag Jacobsen som præsident, og blandt medlemmerne er historikeren Else-Marie Boyhus fra Maribo.
Akademiet uddeler otte hædersdiplomer i år til blandt andet restauratører i København, men også til for eksempel gårdejer Hans Hansen på Lehnsgaard ved Aakirkeby, som har fået succes med sin koldpressede rapsolie.pf