Vi køber mere og mere økologisk i udlandet. Men salget af danske økovarer stiger også.
Danskernes appetit på økologisk mad vil ingen ende tage. Sidste år steg importen af økologiske varer med 18 procent til 1288 millioner kroner.
Det er især økologisk frugt og grøntsager, der dominerer importen. Den gruppe udgør mere end en tredjedel. Korn og kornvarer ligger som nummer to og udgør 15 procent.
Eksporten steg fra 2009 til 2010 med 15 procent og er opgjort til 857 millioner kroner.
Her er det mejeriprodukter og æg, som fyldte mest i eksporten af økologiske varer i 2010 med 49 procent.
Salget af mælk og æg er steget med 47 millioner kroner i forhold til 2009. Og det er 41 procent af den samlede eksportstigning på 114 millioner kroner.
Det er især økologiske varer fra Italien, der finder vej til de danske ganer. En fjerdedel af importen af økovarer kom fra Italien, Holland leverer 19 procent, mens tyske økologiske varer udgjorde 17 procent - og 10 procent kom fra Sverige.
På den anden side var det tyskerne, der aftog fleste økologiske varer fra Danmark. De stod for at købe 44 procent efterfulgt af Sverige med 19 procent, Frankrig med ni procent og Holland med otte procent.
Blot tre procent af eksporten er til lande uden for Europa.
I forhold til 2006 er importen mere end fordoblet, mens eksporten i samme periode er tredoblet. Importen har i alle årene været højere end eksporten.
/ritzau/