- Vi kunne slet ikke følge med. Vi havde solgt øllet, inden vi havde nået at tappe det, fortæller brygger Stephan Damm.
Det er ikke mere end otte-ni måneder siden, at Gedser Bryghus åbnede i Havnegade i Gedser, men allerede nu er succesen så stor, at bryggeriet har besluttet at opgradere fra nanobryggeri til mikrobryggeri.
- Vi kunne slet ikke følge med. Vi havde solgt øllet, inden vi havde nået at tappe det. Det er selvfølgelig godt nok, men det er også lidt demoraliserende på længere sigt, fortæller brygger Stephan Damm.
- Det er gået meget stærkere, end vi havde regnet med. Vi havde ikke regnet med så stor efterspørgsel allerede, tilføjer han.
Derfor har bryghuset besluttet at indkøbe et nyt anlæg med meget større kapacitet - og dermed altså samtidig skifte status til fremover at være et mikrobryggeri.
- Vores kapacitet forøges væsentligt fra, at vi maksimalt kunne brygge 300 liter øl ad gangen til, at vi nu går efter at kunne brygge mellem 500 og 1.000 liter ad gangen, forklarer Stephan Damm.
Det gamle anlæg er allerede solgt og afhændet til en ny brygger på Vesterbro i København, så i øjeblikket står produktionen stille i bryggeriet i Havnegade, mens Stephan Damm leder efter det helt rette anlæg, der kan leve op til de krav, han selv, kunderne og fødevaremyndighederne stiller.
Læs om jagten på et nyt anlæg og forhåbningerne om, hvornår landets sydligste bryghus igen kan begynde produktionen af lokalt øl i tirsdagens Folketidende
Klik her for at læse Folketidende på PC
Klik her for at læse via en mobil enhed