Forhandlingerne om overenskomsten for de ansatte i hotel-, restaurant- og turisterhvervet er brudt sammen. Parterne må i forligelsen for at blive enige.
Mens der bliver indgået forlig på stribe på det danske arbejdsmarked, så ender andre forhandlinger med at slå knuder.
Forhandlingerne om løn og arbejdsforhold for de ansatte på de danske hoteller og restauranter er brudt sammen og ender nu i Forligsinstitutionen.
Forhandlerne fra Horesta og Dansk Erhverv på den ene side og 3F på den anden side måtte natten til tirsdag indse, at de ikke kunne nå frem til et forlig på egen hånd.
Parterne gik fra hinanden uden at have aftalt tid og sted for et nyt møde, og derfor bliver forligsmand Asbjørn Jensen nu blandet ind i sagen.
Forhandlingerne gælder en ny overenskomst for omkring 25.000 ansatte i hotel-, restaurant- og turisterhvervet
Ifølge 3F er det særligt spørgsmålet om nedsættelse af længden af anciennitet til pension, der skiller parterne.
I forliget på industriens område blev det vedtaget, at man kun skal have været på en arbejdsplads i to måneder, før man har ret til pension.
- Men vi kunne ikke blive enige med Horesta om en nedsættelse af ancienniteten. Og vi havde også problemer med at udmønte andre af de ting, der er aftalt i både industri- og HK-forligene, siger chefforhandler John Frederiksen, 3F Privat Service, Hotel og Restauration, til fagbladet 3F.
/ritzau/