Hvorfor bruge 20 eller 30 millioner kroner på at etablere et kommunalt storkøkken til at lave ældremad, når vi kan udlicitere det til private firmaer ?
Det spørgsmål sætter Guldborgsund kommunes viceborgmester Edvard Traberg.
Der er kun 10 kommuner i landet, hvor ældremaden leveres af private. Edvard Traberg, der er gruppeformand for Venstre, kunne godt forestille sig, at Guldborgsund blev den 11.
- Det er for mig ikke nødvendigt, at det er kommunen, der laver maden. Vores holdning er, at vi skal sikre borgerne mest muligt at vælge imellem til den mest fornuftige pris. Og det er ikke en kommunal kerneydelse at lave maden - men at sikre, at den er sund og god og til en rimelig pris, siger han til Folketidende.
Edvard Traberg peger på, at der fortsat er køkkener spredt rundt omkring i kommunen - og at det har ladet vente på sig med et samle al madlavning i et kommunalt storkøkken på Saxenhøj, som det oprindeligt var planen. Derfor er der lejlighed til at kigge på, hvordan ældremaden skal organiseres fremover.