Annonce
Guldborgsund

Casper kæmper for nedrivningstruet vandtårn

Casper Schneidereit, der er født og opvokset i Stubbekøbing, vil gerne have vandtårnet bevaret. Foto: Claus Hansen og Ingrid Riis
Casper Schneidereit, der er født og opvokset i Stubbekøbing, er klar til at hoppe i arbejdstøjet for at redde byens vandtårn fra at blive revet ned. Han har en idé til, hvad det kan bruges til.

- Det er en bygning, jeg kender og husker fra hele min tid i Stubbekøbing, og mange har et forhold til den. Personligt vil jeg gerne have, at den bliver stående, og jeg synes, det giver mening at bevare det.

Sådan lyder det fra Casper Schneidereit, der er født og opvokset i Stubbekøbing. Og selvom han bor i Sundby i dag, ser han nødigt, at byens vandtårn bliver jævnet med jorden.

Reaktionen kommer i kølvandet på, at kommunen for nylig fortalte Folketidende, at det slidte og forfaldne vandtårn fra 1932 skal rives ned.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vil skaffe midler

Han slår fast, at han er klar til at gøre en indsats for at bevare vandtårnet. Nu håber han på, at andre frivillige kræfter vil melde sig på banen.

- Det er nemt at sige, at det skal bevares uden at gøre noget. Men jeg kan ikke gøre det alene, siger han og fortsætter:

- Jeg vil gerne byde ind med den økonomiske del. Der skal findes nogle penge til det. De første 15.000 kroner har jeg allerede fundet, uden der er noget substans i det. Men det viser bare, at der er nogen, der gerne vil smide penge i det, siger Casper Schneidereit, der har sit eget boligudlejningsfirma og desuden er medlem af Guldborgsundlisten.

Kommunen har meldt ud, at det vil koste flere millioner at gøre vandtårnet i stand. Dog tror Casper Schneidereit, at det kan få glæde og gavn for langt færre kroner.

- Det koster nok millioner, hvis det skal restaureres til en tilstand, hvor man kan gå rundt inde i det. Men at bevare klimaskærmene og det ydre er nok ikke lige så dyrt, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lyses op

Hans forslag er, at tårnet bevares som et vartegn, der kan lyses op ved særlige lejligheder.

- Det kunne være sjovt at lave lyssætninger på det, som man kunne aktivere lejlighedsvist. Jeg tænker, det er rimelig relaterbart. Så kunne det lyse op i forskellige farver og kombinationer, alt efter hvad der skal markeres.

- Lige det her projekt, tror jeg, kan godt føres videre. Men der skal mobiliseres frivillige kræfter, hvis det skal være realistisk.

- Hvis der kan stables en støtteforening på benene, er kommunen måske villig til at sælge vandtårnet for et symbolsk beløb på for eksempel en krone. Hvis man samtidig kan få kommunen til at overføre det beløb, der er sat af til nedrivningen, er man godt i gang, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Rækker ud til kommunen

Forleden fortalte Casper Henriksen, centerchef i Teknik og Miljø i Guldborgsund Kommune, at man tidligere har rakt ud til folk i Stubbekøbing for at høre, om nogen havde interesse i at overtage vandtårnet.

Det er gået Casper Schneidereits næse forbi.

- Jeg plejer at være rimelig godt med på, hvad der foregår i byen, og jeg er ikke stødt på, at kommunen har rakt ud. Måske kunne man have gjort noget mere for at gøre opmærksom på det, siger han.

Efter nyheden om nedrivningsplanerne har han nu selv forsøgt at række ud til kommunen for at få planerne sat på pause.

- Jeg prøver at få fat i kommunen for at høre, hvor langt de er, og om man ikke kunne få en chance for at lave noget borgerinddragelse, lyder det.

Han opfordrer folk, der er interesserede i at bidrage til arbejdet med at bevare vandtårnet, til at rette henvendelse til ham på telefonnummer 53 33 53 53 eller på mailadresse casper@dm9.dk.

  • Casper Schneidereit, der er født og opvokset i Stubbekøbing, vil gerne have vandtårnet bevaret. Foto: Claus Hansen og Ingrid Riis
Annonce
Guldborgsund

"Flere begyndte at græde," da de fik den nedslående besked

Falster

Lokal restauratør bestormet med henvendelser efter prisregn

Annonce
Annonce
Falster

Lokal restauratør bestormet med henvendelser efter prisregn

Lolland

Statsministeren fremhæver Lolland: - Det er helt og aldeles uretfærdigt

112

Tre betingede frakendelser: Kørte 100 km/t i 50-zone

Lokal nyt

Har du styr på din stemme? Tag vores kandidattest her

Lolland

Kæmpe nedtur efter afsløringer: Forlader alle poster

Lolland

Kommunen siger nej - men de nægter at give op: Har es i ærmet

Lolland

Ex-formand om svindel-anklager: Taget ud af kontekst

Guldborgsund

"Flere begyndte at græde," da de fik den nedslående besked

Sport

Mark O. Madsen scorer bestyrelsespost i lokal fodboldklub

Lolland

Trængsel før åbning: Kilometerlang parkeringskø

Lolland

Borgmester efter TSØ-uro: Vi bakker fortsat op

Udland

Trump-advokat: Se bort fra slibrige detaljer

Guldborgsund

Simon står helt alene: Går imod alle andre borgmestre

Erhverv

Virksomhed på vej til Nakskov: Forventer at ansætte 80-90 medarbejdere

112

22-årig sigtet for drabsforsøg efter knivstikkeri

Annonce
Annonce
Lolland

Efter svindel-anklager: Nu reagerer TSØ's nye formand

Guldborgsund

Falstring nomineret til nordisk musikpris

Indland

Datatilsynet med alvorlig kritik i sag om nedbrud af NemID

Lolland

Kommune: Fejl på udsendte ejendoms-skattebilletter

Lolland

Problemer med lokalbanen: Indsætter togbusser

Samfund

Fængsel på jagt efter særlige bøger

Guldborgsund

Rockerhistorie på Falster: Da rygmærkerne indtog den lille landsby