Annonce
Sport

Skæbnekamp for NFH: - Det vil være en kæmpe skuffelse

Det vil være en kæmpe skuffelse, hvis NFH smider DM-semifinalen på gulvet i aften, siger cheftræner Jakob Larsen. Foto: Hans Kurt Frederiksen
NFH skal vinde aftenens hjemmekamp mod Silkeborg-Voel for at booke billet til semifinalen.

NYKØBING: Der findes vigtige kampe, og så er der dem, der er ekstremt vigtige, der kan afgøre, om en sæson er en succes eller fiasko. Det er lige præcis sidstnævnte kamp, som NFH kigger frem mod i aften, når Silkeborg-Voel kommer på besøg i Spar Nord Boxen.

Begge hold har samme målsætning, men kun en af holdene kan booke billet til semifinalen, og det er naturligvis det hold, der trækker sig sejrrigt ud af aftenens opgør.

NFH gjorde vejen til DM-semifinalen sværere for sig selv ved at dumme sig i Sønderjyske i onsdags og dermed spille Silkeborg-Voel ind i kampen om den eftertragtede semifinaleplads.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Midtjyderne har før kampen to point, mens NFH står noteret for fem point. Efter i aften resterer der en spillerunde, så NFH kan med sejr i aften sætte skabet på plads. Omvendt vil en Silkeborg-sejr gøre sidste spillerunde til en gyser, hvor NFH vil stå med rigtige dårlige kort på hånden, da de spiller på udebane mod suveræne Team Esbjerg, mens Silkeborg-Voel har hjemmebane mod Sønderjyske, der ikke har en tøddel af at spille for.

Det skal være i aften

Så det er tirsdag aften, at tingene skal sættes på plads, erkender Jakob Larsen.

- Vi har hjemmebane med masser af tilskuere i ryggen mod et hold, som vi har besejret to gange i denne sæson, så selvfølgelig skal vi kunne stå for det pres. Vi står med de bedste kort på hånden lige nu, og det skal vi udnytte, siger Jakob Larsen, der ikke er uvant med det pres, der er på hans og holdets skuldre.

I sidste sæson var situationen nøjagtig den samme, da man i næstsidste spillerunde af slutspillet skulle slå Viborg for at komme i DM-semifinalen, og dengang lykkedes det.

- Vi har prøvet det før, og ved hvad der skal til. Godt nok er en del af spillerne nye, men vi har stadig mange både på spiller og trænersiden, der ved, hvad det handler om, og der bør vi have en fordel fremfor Silkeborg-Voel, der ikke har prøvet det før, mener Jakob Larsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En barsk verden

- Elitesport er en barsk verden. I bund og grund er det den her kamp, der afgør, om sæsonen er godkendt eller ej, lyder det fra Jakob Larsen

Vil det være en fiasko, hvis i misser DM-semifinalen?

- Fiasko er et stort ord, men selvfølgelig vil det være en kæmpe skuffelse. Det skal der ikke herske tvivl om, når vi igennem hele sæsonen har været så suveræn en nummer fire grundspillet, som tilfældet har været, siger cheftræneren, der har slået Silkeborg-Voel en gang i slutspillet på midtjydernes bane, men også tabt en enkelt gang i grundspillet, hvor der dog ikke var så meget på spil.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Returløb bliver vigtigt

- Vi kender deres styrke i kontraspillet. Det gælder om at komme hjem og stå i forsvaret så hurtigt som muligt, ellers bliver vi løbet ned. Er vi først kommet hjem, og de skal til at starte forfra i angrebet, så har vi overhånden, så vores udskiftninger mellem forsvar og angreb bliver enormt vigtige. Vi skal være meget disciplineret i vores returløb, påpeger Jakob Larsen, der stadig er uden fløjspiller Rosa Skovlund Schmidt og andenkeeper Catharina Broch, så det er samme trup, som tabte i Sønderjyske i onsdags.

I den seneste hjemmekamp mod Team Esbjerg kom der over 2.600 tilskuere. Helt så mange forventer man ikke i aften, men man håber på at nærme sig 2.000 tilskuere til opgøret, der fløjtes i gang kl. 20:00.


  • Det vil være en kæmpe skuffelse, hvis NFH smider DM-semifinalen på gulvet i aften, siger cheftræner Jakob Larsen. Foto: Hans Kurt Frederiksen
Annonce
Sport

Nykøbing FC skifter ud på formandsposten

Sport

Mark O. Madsen scorer bestyrelsespost i lokal fodboldklub

Annonce
Annonce
Sport

Nykøbing FC skifter ud på formandsposten

Lolland

Problemer med lokalbanen: Indsætter togbusser

Guldborgsund

"Flere begyndte at græde," da de fik den nedslående besked

Lolland

Borgmester efter TSØ-uro: Vi bakker fortsat op

112

Kraftig ild og overtændt i grusgrav: To bilbrande på seks minutter

Sport

Mark O. Madsen scorer bestyrelsespost i lokal fodboldklub

Nykøbing

Nedlægger hendes stilling: Bente fyret efter 17 år

Erhverv

Virksomhed på vej til Nakskov: Forventer at ansætte 80-90 medarbejdere

Guldborgsund

Falstring nomineret til nordisk musikpris

Udland

Trump-advokat: Se bort fra slibrige detaljer

Lolland

Kommune: Fejl på udsendte ejendoms-skattebilletter

112

22-årig sigtet for drabsforsøg efter knivstikkeri

Lolland

Efter hvidvask-afsløring: TSØ-formand går af

Indland

Datatilsynet med alvorlig kritik i sag om nedbrud af NemID

Lolland

Slukkede brand i nat: Borger var vaks med haveslangen

Annonce
Annonce
Lolland

Dokumentar afslører: TSØ-formand i hvidvask for millioner

Samfund

Fængsel på jagt efter særlige bøger

Guldborgsund

Danmarks bedste findes på Falster: - Det betyder ufatteligt meget

Guldborgsund

Rockerhistorie på Falster: Da rygmærkerne indtog den lille landsby

112

Gemte narko mellem løgene: Nu er han dømt

Sport

Storklub kommer til Maribo - TSØ fik svær pokallodtrækning

Sport

NFH-spiller gravid