Annonce
Guldborgsund

Direktører: - Skær ikke alle boligområder over én kam

Direktør for Boligselskabet Fjordparken, Anita Ulrik Sørensen, glæder sig over, at boligministeren også vil arbejde imod mytedannelse - blandt andet om Udkantsdanmark. Hun håber, at han også vil kaste sig over ghettomyten. For hun mener ikke, at der i Lindholm er hverken meget kriminalitet eller utrygt at være. Foto: Ingrid Riis

Boligdirektører talte med ministeren om en lovgivning, som de mener rammer skævt. Samtidig blev han foreslået at udflytte sit ministerium til en bygning i Lindholm.

NYKØBING Direktørerne for to af Nykøbings store almene boligforeninger har oven på mandagens besøg af boligminister Kaare Dybvad Bek (S) konstateret, at han helt oprigtigt er interesseret i almene boligområder.

- Det er fantastisk at have en boligminister, der interesserer sig for almene boliger. Det er vi ikke forvænt med, siger Lis Bentin, der er direktør for Nykøbing F. Boligselskab.

Samme oplevelse har Anita Ulrik Sørensen, direktør for Boligselskabet Fjordparken.

- Vi har opfattelsen, at det giver os en direkte adgang til ham. Han har samtidig forberedt sig, og han ved, hvad han kommer ud til.

Under besøget i Lindholm mødte ministeren blandt andre de to medarbejdere fra Lindholm Indefra, som hjælper beboerne med de udfordringer, de måtte møde i det danske system. Og han oplevede "Det Vilde Strøg", der med aktiviteter, bærbuske og krydderurter skal åbne boligområdet op for andre.

De, der færdes i Lindholm til daglig, opfatter ikke området som et anderledes boligområde, og det er lige nu den største udfordring, siger Lis Bentin.

- Vi er oppe mod en lovgivning, som vi ikke synes rammer retfærdigt. Vi ser gerne, at man politisk tager udgangspunkt i det enkelte boligområde frem for at skære alle over en kam - ligesom vi gerne ser, at vi får den tid, der skal til at nå i mål med de indsatser, der er sat i gang - og dermed ikke begrænse os ved, at vi kun har få år til at nå i mål. Samtidig har corona-krisen jo ikke bidraget positivt til indsatserne, da vi måtte lukke ned i marts - og først med åbningen af Danmark kan genoptage arbejdet til august.

- Det er et godt og trygt boligområde. I Lindholm er der folk uden for arbejdsmarkedet, men det er der også andre steder.

Og Kaare Dybvad Bek (S) har bidt et positivt mærke i den opsøgende indsats, der bliver gjort over for beboerne. Det fortalte han mandag til Folketidende.

- Det handler om at hjælpe dem, der mangler et job, og dem, der har en uddannelse, de ikke bruger. Det er vigtigt. Og så kan man diskutere, om man når de konkrete tal på listen.

Begge boligdirektører oplevede en forståelse fra ministeren, og noget af det vigtigste, han gjorde, var at sætte sig ind i den lokale problematik, forklarer Anita Ulrik Sørensen.

- Både regeringen og vi selv ønsker de bedst mulige områder at bo i. Hos os arbejder vi ud fra en præmis om, at mennesker skal bygges op, så de kan skabe et godt liv for dem selv. Vi ser ikke for os, at folk med problemer vil få færre problemer, hvis de sendes andre steder hen. De fleste af vores beboere gør alt, hvad de kan, og derfor bliver mange kede af det, når forsimplede statistikmodeller stempler områder som vores. Det fik vi lejlighed til at forklare ministeren og hans embedsmænd.

Hun mener også, at han til en vis grad har forståelse for deres holdning til det urimelige, der er i konsekvenserne af de statistikker, man trækker fra almene boligområder.

- De rammer nogle gange forkert, særligt når man ser på Lindeparken. Som boligselskaber har vi forskellige bestyrelser, forskellige kulturer og forskellige holdninger, og derfor føles det urimeligt, at vi alle skæres over een kam, blot fordi vi er naboer.

Anita Ulrik Sørensen peger på, at han som medlem af regeringen kan hjælpe med statslige arbejdspladser.

- Jeg vil personligt gerne hjælpe med at finde et sted til dem, så vi kan få et større udbud af offentlige vidensarbejdspladser. Det kunne være dele af hans eget ministerium, og vi har også gode boliger til de ansatte, siger hun med et glimt i øjet.

Boligminister Kaare Dybvad Bek (S). Foto: Ingrid Riis
  • Direktør for Boligselskabet Fjordparken, Anita Ulrik Sørensen, glæder sig over, at boligministeren også vil arbejde imod mytedannelse - blandt andet om Udkantsdanmark. Hun håber, at han også vil kaste sig over ghettomyten. For hun mener ikke, at der i Lindholm er hverken meget kriminalitet eller utrygt at være. Foto: Ingrid Riis
  • Boligminister Kaare Dybvad Bek (S). Foto: Ingrid Riis
Annonce
Guldborgsund

Knallertkører dræbt i ulykke: Nu har retten talt

Guldborgsund

- Det er en prøveballon, mener Dølle-formand

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Kolleger i sorg: Lokal sognepræst død

Lokal nyt

Nyhed om præsts død har ramt hende hårdt: Han ringede hjem hver dag

Lolland

Fingrene væk! Turister vader ind og smadrer marken

Stubbekøbing

Sne over Lolland-Falster? Hvid nedbør rammer Sydhavsøerne

Guldborgsund

Efter påsat brand: Ejendomsmægler flytter hjem igen

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Guldborgsund

Lokal vinder guld ved stor konkurrence

Guldborgsund

Yngste nogensinde: 18-årige David gør lynkarriere

Sport

Bliver den største nogensinde på Lolland-Falster

Guldborgsund

Tyve løb med hele overskuddet

Indland

Politi: Kan tage måneder at finde brandårsag i Børsen

Guldborgsund

- Det er en prøveballon, mener Dølle-formand

Leder

Dragernes vagtskifte

112

Sprut-tyv tilbageholdt: Så blev han tosset

112

Mand er død efter frontalt sammenstød med lastbil

Politik

Overbevisende sejr efter kampvalg: Han er ny formand for Nye Borgerlige

Annonce
Annonce
Lolland

32-årig død i arbejdsulykke på havnen: Nu reagerer borgmesteren

Indland

Dansk Erhverv: Vi genopbygger Børsen uanset hvad

112

Kørte 135 km/t i 80-zone

Lolland-Falster

Efter kæmpe-brand: Nu hænger den i en tynd tråd

112

Femern-ansat mister benet efter arbejdsulykke

Indland

Se videoen: Ikonisk bygning i København er i flammer

Indland

Kæmpe uro i Venstre på Langeland: Fire ud af fem medlemmer skrider