Åbner pop op-bageri i sommer for at se, om der er behov på længere sigt
SAKSKØBING De har glædet sig længe, og snart skal Matilde Rimer på 26 år og Andreas Folmer Jensen på 23 åbne et pop op-bageri sammen i Torvegade 10-12. Her holder Sakskøbing Madskole normalt til, men frem mod åbningen 1. juli er det de to ovennævnte bager-iværksættere, der er i fuld sving med at indrette stedet til et nyt bageri.
- Det kommer til at hedde Bageriet i Saxkjøbing. Rent praktisk hører vi under Hotel Saxkjøbing, men vi driver pop op-bageriet selv og i eget navn, fortæller Matilde Rimer om det sommer-eventyr, hun skal ud på.
Sakskøbings nye bagerbutik er nemlig i første omgang tænkt som en afprøvning af, om der er et marked i byen for en ny bager på den længere bane, og fra 1. juli til 21. august kommer Matilde og Andreas til at bo samt arbejde lokalt i Sakskøbing.
Begge iværksættere er klar til at bruge deres sommer på at knokle løs i det kommende nye bageri.
- Jeg vidste ikke, hvad jeg skulle bruge sommeren på, og så kontaktede jeg Claus Meyer, som fik Andreas med også. Og nu bliver det os, der skal lave lækker surdej og køre et enkelt koncept, som man kan følge med i på vores facebookside Bageriet Saxkjøbing, fortæller Matilde Rimer.
Hun kommer oprindelig selv fra Sakskøbing, men flyttede til København som 18-årig, hvor hun blev udlært konditor i Grannys House. Herefter var hun flere år hos Nimb.
Andreas Folmer Jensen kommer fra Vejle og har det sidste halve år gået på Suhrs Højskole i København, hvor han har haft fokus på gastronomi og bagning. Her forelskede han sig i øvrigt i surdejsbagning.