Annonce
Guldborgsund

Latinerkvarter har fået farver

Foto: Flemming Keith Karlsen

BILLEDSERIE: Nykøbing-stræde har fået en overhaling med den farverige pensel

NYKØBING Folk, der har slået vejen et smut forbi hyggelige Store Kirkestræde i Latinerkvarteret i de sidste par dage, har fået sig lidt af en overraskelse.

Den smalle handelsgade har nemlig fået en farverig overhaling med den brede malerpensel.

Stenene, der gennem mange år har ligget i gaden, skal skiftes ud med nogle andre i 2020 som et led i den store renovering af Torvet, så i et samarbejde mellem Latinerkvarteret, Multicenter Syd, ColourPlus og ikke mindst Guldborgsund Kommune er der blevet udtænkt en plan.

Der er nemlig ikke spenderet en eneste krone på at gøre Store Kirkestræde farverig. Samarbejdet, der er kommet i stand mellem de mange involverede parter, bygger nemlig på frivillighed hele vejen rundt.

Anne-Lise Becker, ejer af Ruzicka i Store Kirkestræde nummer fire, fortæller om samarbejdet:

- Vi har vores egen lille forening af handlende her i Latinerkvarteret, som prøver at kæmpe imod detailhandlens udfordringer med næb og klør. Det gør vi blandt andet ved at være kreative. Vi fik en ide om at male de efterhånden gamle og slidte sten ude i Store Kirkestræde. Det søgte vi penge til hos kommunen, men fik afslag.

Men selv om de ikke fandt midlerne hos Guldborgsund Kommune, fortsatte de erhvervsdrivende i Latinerkvarteret med at tænke kreativt.

- Vi er som selvstændige vant til at håndtere modgang og udfordringer, så i stedet for at sætte os ned og vente tog vi kontakt til Multicenter Syd. Måske ville de være med til at lave noget, var tanken, fortæller Anne-Lise Becker.

Og det ville de. Derfra blev Nykøbing F. Malerlaug involveret, og de skabte en kontakt til malerforretningen ColourPlus. Så gik det pludselig stærkt.

- ColourPlus var villige til at donere alt materiale, der rent faktisk skulle bruges i projektet. Vi har fået malerruller, tape, grunder og en masse maling, forklarer Peter Pitsch, der er kunstmaler og har hjemme i Store Kirkestræde 1C.

Han har været tovholder på projektet og står bag de kreative valg, der pryder stenene i gaden. Går alt efter planen, så står gaden klar til Late Night på fredag.

En af de studerende fra Multicenter Syd, der virkelig har fået svinget den store malerrulle siden mandag formiddag, er Chanel Nuang-sit. Og det har været en god oplevelse, fortæller hun.

- Det har været rigtig hyggeligt. Folk smiler og vinker til os, og det er dejligt med noget frisk luft, siger Chanel Nuang-sit.

De sidste felter bliver malet onsdag, og Peter Pitsch hiver efter planen malertapen af torsdag.

Ifølge kunstmaleren blev der brugt mere end 100 liter grunder, da der lørdag blev lagt første lag. Og de mange liter maling og grunder er sponsoreret af ColourPlus i Nykøbing. De ser nemlig gerne, at der kommer nogle flere malere i området.

- Det er altid sjovt at være med i sådan et innovativt projekt og lave noget sjov i gaden, så der er kun gode ting at sige om det. Og hvis vi kan være med til at skubbe lidt på at lave nogle lærepladser, så er vi glade for det, fortæller Kenneth Max Andersen fra ColourPlus.

Udover grunder og maling blev også malerruller og alt, hvad der ellers kræves til projektet, sponsoreret af ColourPlus. Og det er Anne-Lise Becker, ejer af Ruzicka i Store Kirkestræde, glad for.

- Uden samarbejdet mellem alle de involverede parter havde vi aldrig været i stand til at gøre sådan noget her. Og jeg håber, de unge fra Multicenter Syd har haft en god oplevelse, for vi er rigtig glade for deres arbejde, siger Anne-Lise Becker.

Latinerkvarteret arbejder hårdt for at være Nykøbings hyggeligste handelsområde, fortæller hun.

- Vi vil gerne gøre noget ekstra, for at folk kommer herned, fordi det er hyggeligt. Vi kan enten gøre noget eller se vores butikker dø, slutter hun kontant.

Chanel Nuang-sit var en af de elever, der svingede malerrullen mandag til onsdag. Det gjorde hun med glæde. Foto: Flemming Keith Karlsen
De hvide streger, der deler farverne, kommer efter planen til at stå knivskarpt, når malertapen fjernes. Foto: Flemming Keith Karlsen
Store Kirkestræde blev malet i perioden mandag til og med onsdag. Her arbejdede elever fra Multicenter Syd på at lave et geometrisk mønster i udvalgte farver. Mønstret er udtænkt i samarbejde med kunstmaler Peter Pitsch, der også har forretning i Latinerkvarteret. Foto: Flemming Keith Karlsen
Foto: Flemming Keith Karlsen
Foto: Flemming Keith Karlsen
Foto: Flemming Keith Karlsen
Foto: Flemming Keith Karlsen
Foto: Flemming Keith Karlsen
Foto: Flemming Keith Karlsen
  • Foto: Flemming Keith Karlsen
  • Chanel Nuang-sit var en af de elever, der svingede malerrullen mandag til onsdag. Det gjorde hun med glæde. Foto: Flemming Keith Karlsen
  • De hvide streger, der deler farverne, kommer efter planen til at stå knivskarpt, når malertapen fjernes. Foto: Flemming Keith Karlsen
  • Store Kirkestræde blev malet i perioden mandag til og med onsdag. Her arbejdede elever fra Multicenter Syd på at lave et geometrisk mønster i udvalgte farver. Mønstret er udtænkt i samarbejde med kunstmaler Peter Pitsch, der også har forretning i Latinerkvarteret. Foto: Flemming Keith Karlsen
  • Foto: Flemming Keith Karlsen
  • Foto: Flemming Keith Karlsen
  • Foto: Flemming Keith Karlsen
  • Foto: Flemming Keith Karlsen
  • Foto: Flemming Keith Karlsen
  • Foto: Flemming Keith Karlsen
Annonce
Guldborgsund

I chok over Søren Papes død: - Jeg er meget rystet over det

Guldborgsund

Husbåde i lokal havn deler vandene: Særligt to kritikpunkter fylder

Annonce
Annonce
Guldborgsund

I chok over Søren Papes død: - Jeg er meget rystet over det

Politik

De Konservatives formand Søren Pape er død - 52 år

Politik

Søren Pape er død - følg reaktioner og den seneste udvikling

Indland

Tiårig er fundet i god behold efter over et døgns eftersøgning

Guldborgsund

Husbåde i lokal havn deler vandene: Særligt to kritikpunkter fylder

Lolland

Emil og Joachim er danmarksmestre i verdensmål

Lolland

Ledelseskrise: Fire formænd på et halvt år

Vejret

DMI advarer: Risiko for tæt tåge

Vejret

Tæt på rekord

Indland

Politi afslutter helikoptereftersøgning af 10-årig uden resultat

Indland

10-årig fra Sydvestjylland er ikke fundet i løbet af natten

Sport

Team Sydhavsøerne sikrer talentfuld keeper to år mere

Lolland

Lokal vin på kortet hos tre nye Michelin-restauranter

Lolland

Nye billetpriser til ø-færger

Indland

Skat har sendt ekstraregninger for 191 millioner kroner

Annonce
Annonce
Lolland

Fra kaffeklub til beredskabsstyrke: Ny serie afdækker lokal eskadrilles særlige opgaver

Vejret

Weekendens vejr byder på skyer og pæne temperaturer

Indland

Luft siver ud af Andreas Mogensens rumstation

Udland

Over én milliard mennesker er nu svært overvægtige

Sport

Mod ny rekord: Forventer 160 brydere på startlisten

Lolland

Nu er der kun en ged tilbage

Lolland

Fra Fejø til frontlinjen: René donerer elsket firehjulstrækker til Ukraine