- Folk har fundet ud af, at her er skønt, og at det ikke tager ret lang tid at køre hertil.
HESNÆS De gamle garnskure på havnen i Hesnæs har allerede fået nye porte, men i de kommende par måneder bliver stedets historie skrevet om. Fiskernes storhedstid i Hesnæs er for længst forbi, så garnskurene bliver arnested for god kaffe, kold riesling og lækre måltider til den lette sult. Det fortæller en af hovedkræfterne bag Pomle Nakke, Kim Rahbek.
- Vi går i gang med at renovere her i begyndelsen af det nye år, fortæller forretningsmanden, der kan se tilbage på en forrygende start med det gamle traktørsted.
- Man ved aldrig, hvilken rejse man begiver sig ud på, når man starter ny virksomhed. Vi definerer det som år nul, og det har været godt. Vi har haft et sted mellem 30. og 40.000 gæster og er blevet fantastisk modtaget. Det vigtigste er, at gæsterne går glade fra bordet, siger den driftige mand, der forpagter Pomle Nakke sammen med tre partnere.
Folketidende har kontaktet Kim Rahbek for en snak, der både skuer tilbage og frem. En snak om det gode og det, der ikke lykkedes. Men han er ikke så optaget af det sidste.
- Der er altid udfordringer ved at drive virksomhed, men jeg ser det mere som nogle opgaver, der skal løses. Ligesom de fejl, vi laver, skal rettes, siger han.
Belastet gammel dame
På Pomle Nakke, der holder lukket i januar og februar, er der da også plads til forbedringer.
- Hun er en ældre dame, der er blevet belastet af de mange gæster. Det har både vist sig i forhold til kloakering, vand og el, men det er allerede aftalt med Fideicomisset (ejer af Pomle Nakke, red.), at det bliver opdateret, siger Kim Rahbek, der satser på at åbne igen til marts.
Til påske skulle garnskurene efter planen også være klar til at tage imod gæster, og folkene bag er tillige i gang med et årshjul af arrangementer på havnen. Der bliver både musik, kunst og foredrag. Men med al den udvikling risikerer man så ikke at kompromittere det, der gør Hesnæs og skovene omkring attraktivt?
- Jo, det gør man, og vi skal også gøre det bæredygtigt. Det bliver afslappet og jordnært i respekt for de beboere, der er her. Men jeg oplever kun opbakning indtil videre.
Har I så andre projekter i støbeskeen?
- Vi fordobler antallet af restauranter, og det må vist være rigeligt for organisationen lige nu, slutter Kim Rahbek.