Annonce
Guldborgsund

Storproduktion af husbåde i Orehoved

De tidligere husbåde fra Stern Hausboot er bygget efter tyske krav og stil. Nu skal de flydende ferieboliger laves efter et nordisk koncept i Orehoved. Foto: Stern Hausboot

Roser samarbejde for at få storproduktion af husbåde til Falster.

OREHOVED I konkurrence med udenlandske lokaliteter er det lykkedes at få placeret en ny, ambitiøs produktion af feriehusbåde i Orehoved på Falster.

Invest In Denmark fik en forespørgsel fra Stern Hausboot, der ønskede information om placeringsmuligheder i Danmark, samtidig med at virksomheden også undersøgte muligheder i Tyskland og Holland. Invest In Denmark kontaktede en række lokale danske erhvervsorganisationer, og Lolland-Falster leverede det bedste bud.

Tyske Stern Hausboot producerer feriehusbåde og forventer en årlig produktion på 100 flydende sommerhuse. Det vil skabe op mod 100 direkte og afledte arbejdspladser.

Etableringen af den store husbådsproduktion på Orehoved er et resultat af et samarbejde mellem en række private erhvervsaktører.

- Vi har set et forbilledligt samarbejde omkring den her virksomhedsetablering, siger udviklingschef hos Business Lolland-Falster, Mads Stærk i en pressemeddelse fra Business Lolland-Falster.

- Vi har set en ejendomsmægler, en advokat, en revisor og en bank, alle med en lokal forankring, som er gået i dialog med hinanden, og som har vist fælles vilje til at skabe et godt fundament for den tyske virksomhed.

- Som den lokale erhvervsorganisation kan vi i samarbejde med Invest In Denmark og Vækstfonden guide, rådgive og skabe nogle overordnede rammer for en virksomheds-tiltrækning, men det er lige så vigtigt, at der er både evne og vilje hos det lokale erhvervsliv til at få missionen til at lykkedes, siger Mads Stærk.

Jeanette Andresen har som indehaver af Andresen Erhverv stået for salget af den erhvervsejendom, hvor Stern Hausboot nu etablerer ny produktion:

- Som erhvervsmægler har jeg selvfølgelig en interesse i at sælge, men et salg skal skabe succes hele vejen rundt, og her så jeg en køber, som kan levere værdi til hele området. Derfor har sagen været lidt af en hjertesag for mig, siger Jeanette Andresen.

- Ja, vi har trukket lidt ekstra i den her sag. Selvfølgelig har vi det, for det kræver noget ekstra, når der er tale om en international virksomhed, supplerer advokat Kenneth Berg fra Bang/Brorsen & Fogtdal i Nykøbing.

- Forskellighed i sprog og jura mellem landene kræver særlig årvågenhed omkring alle former for juridiske dokumenter i en sag som denne. Men det skaber da også en særlig god samarbejdsånd mellem alle os involverede rådgivere, at det handler om at give en udenlandsk virksomhed en god start på Lolland-Falster, siger Kenneth Berg.

Sydbanks afdeling på Lolland-Falster er det lokale pengeinstitut, som sammen med Vækstfonden sikrede det økonomiske fundament. Herfra lyder det fra erhvervskundechefen, at den lokale forankring omkring den tyske virksomhed har været et væsentligt element.

- Som bank arbejder vi hver dag for at bidrage til væksten her i området. Det er derfor yderst positivt at være en del af et motiveret team, som har samme fokus og energi, siger erhvervskundechef, Stine Nørregren.

Og Thomas Henckel fra revisionsfirmaet Aage Maagensen ser det ligeledes som en kæmpe styrke, at vi lokalt har et så stærkt og tillidsfuldt netværk, som formår at arbejde sammen om opgaver.

De tidligere husbåde fra Stern Hausboot er bygget efter tyske krav og stil. Nu skal de flydende ferieboliger laves efter et nordisk koncept i Orehoved. Foto: Stern Hausboot

- Dejlig start på 2022

Borgmester i Guldborgsund Kommune, Simon Hansen (S) slår også fast, at nye arbejdspladser er i høj kurs i Guldborgsund kommune, og at det er rigtig spændende med feriehusbådene, som kan være med til at styrke et turismeområde, der allerede er i vækst.

- Så det er en dejlig start på 2022, tilføjer borgmesteren.

Medejer af Stern Hausboot, Bernd Muckenschnabel selv, siger, at virksomheden har meget positive forventninger til markedet, og er meget tilfreds med placeringen.

- Via Invest in Denmark kom vi i dialog med erhvervsorganisationen Business Lolland-Falster, og herefter blev vi præsenteret for Vækstfonden, der har bidraget med finansiering. Vi er virkelig blevet taget godt imod både nationalt og lokalt.

- Det betyder meget, at vi føler os velkomne, og at vi har fået kompetent rådgivning, og vi er glade for at kunne vokse videre i Danmark og på Lolland-Falster.

Bernd Muckenschnabel kender det danske sommerhus-marked særdeles godt fra sin tid som direktør i Danmark for udlejningsbureauet Novasol i perioden 2005-2017. Så han ved, hvad de tyske turister vil have.

- Folk vil gerne bo på vandet, og kapaciteten er stor ved de danske kyster samt i nogle lystbådehavne og nedlagte industrihavne, og corona har forstærket folks ønske om at bo for sig selv, når de holder ferie, siger Bernd Muckenschnabel.

Han ser et stort potentiale i forhold til især de tyske turister og forventer, at kunderne vil være at finde både blandt private, campingpladser, udlejningsbureauer og ferieresorts.

De tidligere husbåde fra Stern Hausboot er bygget efter tyske krav og stil. Nu skal de flydende ferieboliger laves efter et nordisk koncept i Orehoved. Foto: Stern Hausboot
Annonce
Lokal nyt

Ingen tog i hele efterårsferien

Annonce
Annonce
Lokal nyt

Ingen tog i hele efterårsferien

112

56 taget i fartkontroller

Vejret

Sidste dag med sommerlige temperaturer

Guldborgsund

Holder igen med de helt store koncertnavne

112

Uden fast bopæl - og nu også uden bil

Erhverv

Booking.com: Vi forstår fuldt ud frustrationen

Guldborgsund

Fugleinfluenza i fjerkræbesætning på Lolland

Lokal nyt

Boksestjerne var tæt på at smide handskerne: En hård tid er vendt

Sport

Vandt sikkert over bundhold

Lolland

Bundbitter fisker: - Grødhoveder ødelægger vores fangst

Lokal nyt

Efter syv år: Forstanderpar stopper

Sport

NFH-træner slår fast:- Jeg vil ikke se en slasket indstilling

Erhverv

Energiselskabet Norlys køber Telias danske forretning

Ejendomsvurderinger

Skattevæsenet gjorde det med åbne øjne

Guldborgsund

Uniformer fylder gadebilledet: Forsvarets frivillige hyldes lokalt

Indland

Tilbagekaldes efter fund af salmonella

Erhverv

Stort nedbrud: Den fungerer ikke

Annonce
Guldborgsund

Nu melder kendt forfatter sig ind i præstegårds-debatten

Vejret

Sikke et syn: I vesten stiger solen op

Kultur

Ramt af sygdom: Springsteen udskyder koncerter

Hvad nu, Claus?

Før AGF-braget: Meyer har mistet sin lykkehue fra FCK-kamp

Lokal nyt

Betalinger til lokale manglede: Nu bliver de hevet i retten

Ugeavisen Lolland

Fiskere: Tidevandet fra Stigsnæs har dræbt havbunden

Ugeavisen Guldborgsund

Populært børneloppemarked er tilbage

112

Politiet på jagt efter ulovlige knallerter

Guldborgsund

Færre penge til de unge

Lokal nyt

17-årigs ledsager havde lommerne fulde af hash

Lolland

En dårlig idé: Det lignede ham slet ikke

Lokal nyt

Far var anfører sidst AGF spillede i Nykøbing

Erhverv

Fynsk virksomhed med Nykøbing-afdeling opkøbt

112

Bilist ramte Stefans særlige æbletræ

Erhverv

Booking.com lover udbetaling af tilgodehavender fredag

Lolland

Ekstremt fund: 'Hannibal the Cannibal'-natsværmer spottet

Lokal nyt

Slut med busrute mellem Lolland og Fyn

Indland

Åbner for at flere faggrupper kan få del i lønløft

112

Beboere hørte kæmpebrag: Bil kørt i gadekæret

112

Begyndte at ryge mens den kørte: VW Golf udbrændt

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Stor strømafbrydelse ved storcenter: Over 800 uden strøm

Ugeavisen Guldborgsund

Cornelius’ stuer vækkes til live

112

158 taget i fartkontroller

Indland

Fødselslæger: Ingen udsigt til flere aborter trods højere ugegrænse

Ugeavisen Lolland

Høstmarked og Naturens Dag

112

Udenlandsk mand blottede sig for børn

Guldborgsund

Fugleinfluenza fortsat på lollandsk strand: - Frygteligt man ikke rydder døde dyr

112

Hund opsnusede ulovlige piller

Guldborgsund

Derfor var redningshelikopter i luften over Stubbekøbing

Guldborgsund

Vil lukke tre plejehjem

Guldborgsund

Ældreråd slår fast: Det er en katastrofal beslutning

Guldborgsund

Vildt syn på Falster: - Det gik fuldkommen bonanza

Lolland

Truede med at slå politibetjent ihjel

Indland

Nyt studie: Rækkefølgen af coronasmitte og vaccination har stor betydning