Annonce
Indland

Brun sovs og madlavning hitter under corona

Under corona har flere danskere brugt mere tid på madlavning, viser undersøgelse. Særligt Arlas opskrifter på sovs har oplevet flere besøgende. (Arkivfoto) Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

I en undersøgelse blandt 2000 danskere svarer hver fjerde, at de bruger mere tid på madlavning end før corona.

Udbruddet af coronavirus og de mange timer inden for hjemmets fire vægge har ændret mange danskeres vaner.

Nogle har kastet sig over strikketøjet, andre en surdej - og så tyder det på, at en del har kastet deres kærlighed på madlavning.

I hvert fald svarer hver fjerde i en ny undersøgelse, at de bruger mere tid på madlavning nu end før corona.

Det skriver Karolines Køkken, der har fået analysevirksomheden Epinion til at lave undersøgelse, i en pressemeddelelse. Karolines Køkken er ejet af mejeriselskabet Arla Foods.

Udviklingen er positiv, mener Tove Færch, der er leder af Karolines Køkken, som blandt andet har en online opskrift-database.

- Mange danskere har fundet lysten og glæden ved at lege i køkkenet og fået øjnene op for at teste deres kundskaber, siger hun i meddelelsen.

Og særligt én ting har hittet blandt selskabets opskrifter - sovs.

Brun sovs, flæskestegssovs og bechamelsovs er blandt de ti opskrifter, som har oplevet den største stigning i antallet af søgninger under corona.

Det kan ifølge Tove Færch hænge sammen med, at danskerne ikke har kunnet komme på restaurant under dele af epidemien.

- Og at mange har været afskåret fra at se den ældre generation, hvor steg og sovs traditionelt set oftere har en plads på menuen, mener hun.

Det er særligt opskriften på brun sovs, som danskerne har været interesseret i. Her er antallet af besøgende steget med tæt på 1500 procent, når der sammenlignes med den samme periode et år tidligere.

I undersøgelsen svarer 55 procent af af de adspurgte også, at de har spist mindre færdiglavet mad under corona.

Undersøgelsen er foretaget blandt 2000 repræsentativt udvalgte danskere i forhold til køn, alder, region og uddannelse.

Pressemeddelelse fr Arla Foods
  • Maddag
    Under corona har flere danskere brugt mere tid på madlavning, viser undersøgelse. Særligt Arlas opskrifter på sovs har oplevet flere besøgende. (Arkivfoto) Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
Annonce
Indland

Dansk myndighed afblæser gasforsyningskrise

Indland

Nu er får de ældre anonym samtalelinje

Annonce
Annonce
112

Politiet efterlyser vidner til endnu en brand

112

Stoppet af politiet: Bilist uden kørekort ville gratis med færgen

112

Smadrede rude og blev kørt direkte i fængsel

Indland

Dansk myndighed afblæser gasforsyningskrise

112

Politiet tog bilen og sigtede kvinden for et hav af forhold

Lolland

Lolland er helt i toppen: Intet sted er den grønnere

112

Stukket i ryggen med kniv: Nu har han meldt sig selv

Sport

Niklas Landin stopper på landsholdet

Sport

Markant flere til håndbold: Tilskuerne strømmer ind i den nye hal

112

Familie på gåtur fandt knogle fra Emilie Meng

Vejret

Vink farvel til sommervejr: Nu kommer regnen og blæsten

Indland

Nu er får de ældre anonym samtalelinje

Lolland

Skimmelsvamp sender 180 væk: De er begejstrede over løsning

Politik

S-politiker med fortid på Falster trækker sig efter "Den sorte svane"

Indland

It-forsker opfordrer Ticketmaster-brugere til at skifte kode

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Socialbevidst kok er ny forpagter på familiecamping

Madens Folkemøde

Hun er særdeles tilfreds: - Jeg kan slet ikke finde på noget dårligt at sige

Udland

Brandmand mister livet i redningsaktion under sydtyske oversvømmelser

Lokal nyt

Glæder sig over flere penge til vanskeligt stillede kommuner

Guldborgsund

Statsministeren på dobbelt-besøg på Falster

Indland

Færre strande får blåt flag - ny ordning vinder indpas

Madens Folkemøde

Kendt forfatter på lollandsk mad-mission