Når man tager en pakke hakket oksekød med hjem fra køledisken, kan man stadig ikke være sikker på, at der kun er oksekød i.
Fødevarestyrelsen har besøgt knap 150 grossister og slagtere, og kontrolbesøgene viser, at der i ni procent af pakkerne er over én procent af en anden kødtype i. Eksempelvis kan der optræde svinekød i pakkerne med hakket oksekød.
- Der må ikke ske en sammenblanding af svinekød og oksekød. Det er uacceptabelt, siger fødevareminister Mette Gjerskov (S) til DR Nyheder.
DR's forbrugermagasin Kontant afslørede i 2009, at både Super Best og Magasin blandede svinekød i alle deres pakker med hakket lammekød.
Året efter viste en kontrol, som Fødevarestyrelsen foretog, at slagtere og grossister - bevidst eller ubevidst - havde blandet kødtyperne i 11 procent af prøverne.
Og den nye kontrolrunde viser altså, at problemet med blandet kød stadig eksisterer. Problemet er størst hos Coop og Super Best.
Mette Gjerskov anerkender, at problemet er mindre end for et par år siden, men hun mener, at branchen må stramme op.
- Det her handler om at holde kødet fuldstændigt adskilt og om at sørge for at få renset hakkerne grundigt, når man går fra at bruge en slags kød til at bruge en anden slags kød, siger ministeren.
Fødevarestyrelsens kampagne viser desuden, at der i otte procent af pakkerne med hakket kød er mere fedt end deklareret, og at der i fem procent er mindre end deklareret.
/ritzau/