Annonce
Indland

Danskere står i kø for at booke restaurantborde

Restauranterne har stået tomme siden anden nedlukning i december 2020. Det har dog været muligt for dem at sælge takeaway. (Arkivfoto). Foto: Frank Hoermann/Sven Simon/Ritzau Scanpix

Landets restauranter kan allerede nu fylde kalenderen ud. Tusindvis har allerede booket borde.

Danskerne hungrer tilsyneladende efter at komme ud at spise på restaurant.

Siden planen for genåbning blev fremlagt mandag, er der booket borde på landets restauranter til mere end 30.000 gæster - alene gennem bookingsystemet DinnerBooking, der benyttes af godt 800 restauranter i Danmark.

I alt er der omkring 6800 egentlige restauranter i Danmark, viser tal fra brancheorganisationen Horesta. Derfor må bookingtallet anslås at være en del højere.

Således kan restauranterne allerede fylde ud i bookingkalenderen, når der åbnes for udendørsservering den 21. april, og når det to uger senere bliver muligt at spise indenfor i restauranter.

Og det er glædeligt, at danskerne allerede nu viser støtte til de pressede restauranter, siger Nadeem Wasi, som er medlemschef i restauranternes brancheorganisation Horesta.

- Det er glædeligt, at danskerne kommer ud og i stor stil prøver at støtte en presset branche. Vi foretrækker dog at gæsterne booker direkte gennem restauranter, for så komme pengene direkte til restauratørerne, siger han.

Han understreger, at det for restauranter lige nu handler om kroner og øre. Og de eventuelle bookinger, der er til udendørsservering, er ikke nødvendigvis gennemførlige.

Derfor havde brancheorganisationen håbet, at man med det samme kunne invitere gæsterne indenfor.

- Når du har indkøbt personale, handlet ind og gjort klar, har du også en forventning om, at der kommer kunder og omsætning. Hvis man er afhængig af vejret, er der meget risiko forbundet ved at åbne, siger Nadeem Wasi.

Det bliver med krav om coronapas, at man kan nyde et måltid på en restaurant - både indendørs og udendørs.

Noget, brancheorganisationen frygter vil skabe et tab i omsætningen, fordi det afholder de gæster, der spontant vil tage ud at spise, fra at lægge penge i branchen.

  • Topic picture: Coronavirus pandemic / consequences for gastronomy.
    Restauranterne har stået tomme siden anden nedlukning i december 2020. Det har dog været muligt for dem at sælge takeaway. (Arkivfoto). Foto: Frank Hoermann/Sven Simon/Ritzau Scanpix
Annonce
Indland

Dansk myndighed afblæser gasforsyningskrise

Indland

Nu er får de ældre anonym samtalelinje

Annonce
Annonce
112

Stoppet af politiet: Bilist uden kørekort ville gratis med færgen

112

Politiet tog bilen og sigtede kvinden for et hav af forhold

112

Smadrede rude og blev kørt direkte i fængsel

Indland

Dansk myndighed afblæser gasforsyningskrise

112

Stukket i ryggen med kniv: Nu har han meldt sig selv

Lolland

Lolland er helt i toppen: Intet sted er den grønnere

Lolland

Skimmelsvamp sender 180 væk: De er begejstrede over løsning

Sport

Niklas Landin stopper på landsholdet

Sport

Markant flere til håndbold: Tilskuerne strømmer ind i den nye hal

112

Familie på gåtur fandt knogle fra Emilie Meng

Vejret

Vink farvel til sommervejr: Nu kommer regnen og blæsten

Indland

Nu er får de ældre anonym samtalelinje

Guldborgsund

Socialbevidst kok er ny forpagter på familiecamping

Politik

S-politiker med fortid på Falster trækker sig efter "Den sorte svane"

Indland

It-forsker opfordrer Ticketmaster-brugere til at skifte kode

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Statsministeren på dobbelt-besøg på Falster

Madens Folkemøde

Hun er særdeles tilfreds: - Jeg kan slet ikke finde på noget dårligt at sige

Udland

Brandmand mister livet i redningsaktion under sydtyske oversvømmelser

Lokal nyt

Glæder sig over flere penge til vanskeligt stillede kommuner

Erhverv

Lander millionoverskud trods vanskeligt år

Madens Folkemøde

Kendt forfatter på lollandsk mad-mission

Indland

Færre strande får blåt flag - ny ordning vinder indpas