Annonce
Indland

Der er damp i de danske gryder ved Bocuse d'Or-konkurrencen

Tidligere Geranium-kok Sebastian Holberg Svendsgaard skal forsvare dansk guld ved Bocuse d'Or. Foto: Gorm Kallestad/Ritzau Scanpix
På trods af mindre udfordringer er det danske Bocuse d'Or-hold godt i gang ved kokkekonkurrencen i Trondheim.

Rensdyr og norsk Linie Akvavit.

Det er de to smage, som det danske Bocuse d'Or hold skal sørge for træder frem i deres serveringer ved den prestigefyldte kokkekonkurrence i Trondheim.

Den danske Bocuse d'Or-dommer Francis Cardenau har tirsdag formiddag været til en briefing med de andre dommere og fået at vide, at det er meget vigtigt, at smagene træder tydeligt frem.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og det har han sagt videre til det danske hold.

Holdet ledes af kokken Sebastian Holberg Svendsgaard, der tidligere har været ansat som kok på de anerkendte restauranter Babette og Geranium.

- Alt kører, som det skal, og holdet er i fuld gang. Der er damp på gryderne, siger Francis Cardenau.

Ifølge ham er Danmarks største konkurrent i år Frankrig.

- For én gangs skyld frygter jeg Frankrig, fordi det er Paul Macron, der stiller op. Han har arbejdet på nogle af de bedste steder i Danmark og Sverige, så han er god i den skandinaviske gastronomi. Der er mange, der frygter ham i dag, lyder det.

Bocuse d'Or-konkurrencen fungerer således, at holdene bliver sat i gang med 10 minutters forskydning og herefter har 5,5 timer til at færdiggøre retterne.

Danmark afleverer sin første ret klokken 14.55. Den næste ret afleveres 15.30.

Det danske hold havde visse udfordringer før konkurrencen begyndte.

Sebastian Holberg Svendsgaard mistede mandag sin kuffert, og da holdet ankom til Trondheim var køkkenet spejlvendt.

Men på trods af, at holdet har forberedt sig i et køkken, som vender omvendt, præsterer det danske hold altså "helt vildt godt" lige nu ifølge Francis Cardenau.

Bocuse d'Or er både navnet på den europæiske og internationale kokkekonkurrence. I lige år afholdes det europæiske Bocuse d'Or, hvor de ti bedste kvalificerer sig til den internationale konkurrence. Den afholdes i ulige år.

I januar sidste år tog den danske kok Brian Mark Hansen guld med hjem til Danmark ved den senest afholdte Bocuse d'Or, som det år var det uofficielle VM i kokkekunst.

/ritzau/

  • Bocuse d''Or Europe i Trondheim
    Tidligere Geranium-kok Sebastian Holberg Svendsgaard skal forsvare dansk guld ved Bocuse d'Or. Foto: Gorm Kallestad/Ritzau Scanpix
Annonce
Indland

Dansk myndighed afblæser gasforsyningskrise

Indland

Nu er får de ældre anonym samtalelinje

Annonce
Annonce
112

Politiet efterlyser vidner til endnu en brand

112

Stoppet af politiet: Bilist uden kørekort ville gratis med færgen

112

Smadrede rude og blev kørt direkte i fængsel

Indland

Dansk myndighed afblæser gasforsyningskrise

112

Politiet tog bilen og sigtede kvinden for et hav af forhold

Lolland

Lolland er helt i toppen: Intet sted er den grønnere

112

Stukket i ryggen med kniv: Nu har han meldt sig selv

Sport

Niklas Landin stopper på landsholdet

Sport

Markant flere til håndbold: Tilskuerne strømmer ind i den nye hal

112

Familie på gåtur fandt knogle fra Emilie Meng

Vejret

Vink farvel til sommervejr: Nu kommer regnen og blæsten

Indland

Nu er får de ældre anonym samtalelinje

Lolland

Skimmelsvamp sender 180 væk: De er begejstrede over løsning

Politik

S-politiker med fortid på Falster trækker sig efter "Den sorte svane"

Indland

It-forsker opfordrer Ticketmaster-brugere til at skifte kode

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Socialbevidst kok er ny forpagter på familiecamping

Madens Folkemøde

Hun er særdeles tilfreds: - Jeg kan slet ikke finde på noget dårligt at sige

Udland

Brandmand mister livet i redningsaktion under sydtyske oversvømmelser

Lokal nyt

Glæder sig over flere penge til vanskeligt stillede kommuner

Guldborgsund

Statsministeren på dobbelt-besøg på Falster

Indland

Færre strande får blåt flag - ny ordning vinder indpas

Madens Folkemøde

Kendt forfatter på lollandsk mad-mission