Rensdyr og norsk Linie Akvavit.
Det er de to smage, som det danske Bocuse d'Or hold skal sørge for træder frem i deres serveringer ved den prestigefyldte kokkekonkurrence i Trondheim.
Den danske Bocuse d'Or-dommer Francis Cardenau har tirsdag formiddag været til en briefing med de andre dommere og fået at vide, at det er meget vigtigt, at smagene træder tydeligt frem.
Og det har han sagt videre til det danske hold.
Holdet ledes af kokken Sebastian Holberg Svendsgaard, der tidligere har været ansat som kok på de anerkendte restauranter Babette og Geranium.
- Alt kører, som det skal, og holdet er i fuld gang. Der er damp på gryderne, siger Francis Cardenau.
Ifølge ham er Danmarks største konkurrent i år Frankrig.
- For én gangs skyld frygter jeg Frankrig, fordi det er Paul Macron, der stiller op. Han har arbejdet på nogle af de bedste steder i Danmark og Sverige, så han er god i den skandinaviske gastronomi. Der er mange, der frygter ham i dag, lyder det.
Bocuse d'Or-konkurrencen fungerer således, at holdene bliver sat i gang med 10 minutters forskydning og herefter har 5,5 timer til at færdiggøre retterne.
Danmark afleverer sin første ret klokken 14.55. Den næste ret afleveres 15.30.
Det danske hold havde visse udfordringer før konkurrencen begyndte.
Sebastian Holberg Svendsgaard mistede mandag sin kuffert, og da holdet ankom til Trondheim var køkkenet spejlvendt.
Men på trods af, at holdet har forberedt sig i et køkken, som vender omvendt, præsterer det danske hold altså "helt vildt godt" lige nu ifølge Francis Cardenau.
Bocuse d'Or er både navnet på den europæiske og internationale kokkekonkurrence. I lige år afholdes det europæiske Bocuse d'Or, hvor de ti bedste kvalificerer sig til den internationale konkurrence. Den afholdes i ulige år.
I januar sidste år tog den danske kok Brian Mark Hansen guld med hjem til Danmark ved den senest afholdte Bocuse d'Or, som det år var det uofficielle VM i kokkekunst.
/ritzau/