Annonce
Indland

Fødevarestyrelsen har fået 300 klager om sure ænder

Økologiske ænder - også de har været blandt de dårlige i år. Foto: Henning Hjorth/POLFOTO

Flere end 300 har henvendt sig til Fødevarestyrelsen med klager over ildelugtende juleænder.

Fødevarestyrelsen har den seneste uge modtaget flere end 300 henvendelser fra forbrugere, der har klaget over ildelugtende ænder.

Det oplyser kødkontrolchef Jens Dissing fra Fødevarestyrelsen.

Hovedparten af klagerne omhandler produkter fra virksomheden Dansk And A/S i Struer, der lillejuleaftensdag trak et parti ænder produceret 10. december tilbage.

Virksomheden udvidede søndag tilbagetrækningen til at omfatte ænder produceret fra 9. til 21. december.

- Virksomheden har handlet helt efter bogen, siger Jens Dissing.

- Nu skal tiden fra virksomhedens side så bruges på at se på, hvad der er gået galt, hvis der er gået noget galt, lyder det fra kødkontrolchefen.

Han har mandag sendt tre dyrlæger til andeslagteriet i Struer for at tjekke, at slagteriet har informeret aftagerne af ænderne, sådan som de skal gøre.

- Det er standardprocedure. Vi følger op på papirgangen og følger så at sige andesporet for at se, hvor produkterne har været leveret til og sikrer os, at aftagerne har fået de underretninger, de skal have, siger Jens Dissing.

Dansk Ands ejer, direktør Martin Daasbjerg, skriver på virksomhedens hjemmeside, at man udvider tilbagetrækningen for at "være helt sikker på, at der ikke er flere ænder med afvigende luft".

Han skriver også, at det var en "menneskelig fejl", der var årsag til, at partiet af ænder fra 10. december blev trukket tilbage.

Instruktionen af medarbejderne var ikke sket "fyldestgørende", og det betød, at der skete en fejl i nedkølingen af de slagtede ænder denne dag, forklarer Martin Daasbjerg i en kommentar på hjemmesiden.

Jens Dissing oplyser, at man løbende hen over juledagene har været i kontakt med andeslagteriet og intet har at udsætte på samarbejdet med virksomheden.

- Forløbet har været rigtigt og godt, og nu mødes vi i starten af januar med virksomheden for at følge op, siger Jens Dissing.

Han tilføjer, at der i januar også gennemføres en af fem årlige såkaldte audits, hvor virksomhedens interne procedurer gennemgås fra A til Z.

Det har ikke været muligt at træffe slagteridirektør Martin Daasbjerg for en kommentar.

  • Økologiske ænder - også de har været blandt de dårlige i år. Foto: Henning Hjorth/POLFOTO
Annonce
Indland

Jagtulykke koster 53-årig mand livet

112

Anklager vil have betjent straffet for udrykning med 200 km/t

Annonce
Annonce
Falster

Vakte opsigt på Falster: Nu bekræfter de vildt fund

Guldborgsund

Undrer sig over helt nye detaljer i brev

Knuthenborg

I overskud i København: Nu får Knuthenborg glæde af dem

Musik

Nægter at have truet: Udsmidt deltager afviser alt

Nykøbing

Stort galleri: Elevernes imponerende galla-ankomst

Sport

Keeper reddede Nykøbing FC kort før tid

Sport

Ljungquist med KO-sejr i eget stævne

Boksning

18-årige Cecilie overbeviste

Guldborgsund

Kendt bageri skifter navn: Det skal det hedde

Lokal nyt

Advarer før pinsen: Tænk jer om

Lokal nyt

Efter lønfusk for millioner: Bemærkelsesværdig ændring møder kritik

Sport

Sendte pædagogerne op i det røde felt: Nu har han fået 3-årig kontrakt

Guldborgsund

Øretæver i luften: Kærestestrid endte galt

Lolland

Lokale museer er lettede over ny reform: Mister ikke tilskud

Indland

Jagtulykke koster 53-årig mand livet

Annonce
Annonce
Lolland

Festivaltriumf på Lolland: Billetsalget boomer

Indland

Sort røg: Brand hos Novo Nordisk kan ses på 30 kms afstand

Vejret

Weekenden bliver varm men slutter for en landsdel med byger

112

Anklager vil have betjent straffet for udrykning med 200 km/t

Skole

Sidste skoledag uden fadæser: Fans, karameller og love

Indland

Ni ud af ti danskere modtog sireneadvarsel på mobilen

112

Tysker på afveje: Cyklede på Farøbroen