Når Michelin onsdag uddeler stjerner til de europæiske restauranter venter der en Michelin-stjerne til kokken Rasmus Kofoed og holdet bag restaurant Geranium.
I hvert fald, hvis det står til madanmelder Ole Troelsø fra dagbladet Børsen.
Sidste år troede alle - inklusiv Ole Troelsø, at restauranten ville få en stjerne, og skuffelsen var stor, da Guide Michelin "blot" gav Geranium en Rising Star.
Forventningerne var skruet helt i vejret, efter at Rasmus Kofoed havde taget førsteprisen i den prestigefyldte kokkekonkurrence Bocuse d'Or.
- De får en stjerne i første hug i år. Geranium er i år en stærkere restaurant. Det var supergodt sidste år, men de har nu fundet sig bedre til rette i køkkenet. De føler sig mere hjemme, siger Ole Troelsø.
Han tror også på, at yderligere et par danske restauranter vil får plads i årets Michelin-guide.
Ole Troelsø har restauranterne Alberto K og Mielcke & Hurtigkarl som favoritter til at blive årets Rising Stars.
- Og som den sorte hest tror jeg også, at restaurant Relæ får stemplet Rising Star. Relæ er et meget godt bud på, hvordan en gourmet-restaurant kan se ud i dag, siger han.
Allerede sidste år havde Guide Michelin et godt øje til Relæ og ejerne Kim Rossen og Christian Puglisi.
- De yngre generationer vil lige så gerne sidde i en kælder på Nørrebro.
- Der ligger lidt oprør i det, som jeg tror, Michelin vil belønne. Det har man allerede gjort i udlandet, hvor setup'et er lige så simpelt som her. De vil anerkende, at det er gastronomi på et højt plan, men i en mere hverdagsagtig ramme, mener han.
Rebecca Burr, der er redaktør af Guide Michelin Main Cities of Europe, fastslår, at det ikke behøver at være dyrt eller sofistikeret, for at der kommer stjerner på menuen.
- Det er altid maden og talentet i køkkenet, der er helt afgørende - ikke om den er serveret på elegante tallerkener, siger hun.
Michelins inspektører besøger en restaurant mange gange, inden beslutningen om stjerner eller ikke stjerner bliver truffet. Det er et enormt ansvar for holdet af inspektører at give og tage stjerner, fortæller hun.
- Vi glemmer aldrig, at det kan betyde liv eller død for restauranten. Det er en glæde at uddele en stjerne, og det er den bedste del af vores arbejde. At tage én er den negative side af medaljen, siger Rebecca Burr.
/ritzau/