* Michelin Guiden blev startet af dækfabrikanten André Michelin. Den har eksisteret siden august 1900, hvor den blev trykt i 35.000 eksemplarer og uddelt gratis.
* Dengang var der omkring 3000 biler på de franske veje. Og guiden indeholdt oplysninger om, hvordan man skifter dæk og vedligeholder mekanikken i en bil.
* I 1920 tog guiden en anden vej, end den der var udstukket fra starten. Det siges, at André Michelin kom forbi et værksted, hvor han blev chokeret over at se, hvordan stabler af guiden blev brugt som ben under en bænk. Og det betød, at man begyndte at tage penge for guiden - og samme år kom også anvisninger til restauranter og parisiske hoteller med.
* Seks år efter kom de senere så kendte stjerner til. Michelin gav en stjerne som markør for spisesteder af særlig høj kvalitet. I 1931 kom der yderligere to stjerner til systemet.
* I dag gives en stjerne til gode restauranter, der er værd at besøge. To stjerner er en omvej værd, og tre til de spisesteder, der er værd at rejse efter.
* København er den by i Norden med de fleste stjerne-restauranter - 10 stykker.
* Guide Michelin bliver skrevet af omkring 90 inspektører af forskellig nationalitet, der er ansat til at rejse rundt i al ubemærkethed og teste restauranter og hoteller. Der er 70 inspektører i Europa, 10 i USA og 10 i Asien.
* Alle Guide Michelin-inspektører er anonyme for at garantere læsere af guiden, at inspektørerne ikke får nogen speciel service, men behandles som hvilken som helst gæst.
Kilde: Michelin