Annonce
Indland

Kampagne fra vegetarer sammenligner kød med cigaretter

Rygning øger risikoen for kræft med 2500 procent, mens det for kød er 18 procent. Alligevel sammenligner dansk firma de to ting i ny kampagne. Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

Firma bag måltidskasser vil have danskerne til at skære ned på kødet og tilbyder professionel hjælp.

En mor sidder og ryger, mens hendes søn med afsky i ansigtet forsøger at vifte røgen væk. Men det er ikke en smøg, hun har i munden. Det er en pølse.

Et sådant tv-klip vil fra mandag blive vist på mange af landets togstationer, busser samt gymnasier og uddannelsesinstitutioner, skriver Politiken.

Bag kampagnen står virksomheden Simple Feast, der sælger vegetariske måltidskasser.

- Vi har først og fremmest lavet den for at illustrere, hvor absurd vi som mennesker opfører os. Det, vi i dag tænker på som normalt, vil vi i fremtiden nok tænke på som ret unormalt, siger Jakob Jønck, administrerende direktør i Simple Feast, til Ritzau.

Kampagnen slutter med at spørge seeren, om det ikke er tid til at kvitte kødet og giver en opfordring til at ringe til en hjælpelinje.

Hvis man ringer til nummeret, sidder ernæringseksperter klar til at rådgive om, hvordan man kan skære ned for sit kødforbrug.

Spørgsmål: Er hjælpelinjen en gimmick, eller er det en rigtig hjælpelinje?

- Der sidder uddannede ernæringseksperter og læger bag telefonerne, så hvis du vil have seriøse spørgsmål, så får du seriøse svar, siger Jakob Jønck.

Flere fagfolk og organisationer kalder i Politiken sammenligningen mellem rygning og kød misvisende.

Processeret okse- og svinekød såsom pølser, røget skinke og bacon øger risikoen for visse kræftsygdomme med 18 procent ifølge Verdenssundhedsorganisationen, WHO.

Til sammenligning øger rygning risikoen for at få kræft med 2500 procent.

- At droppe kødet kan være okay, men det er vildledende at bruge skræmmekampagner og sammenligne det med rygning. Det er helt ude i hampen, siger ernæringsprofessor Arne Astrup fra Københavns Universitet til Politiken.

De officielle kostråd fra Fødevarestyrelsen anbefaler, at man spiser mindre end 500 gram kød om ugen.

Jakob Jønck fra Simple Feast understreger, at meningen med kampagnen ikke er at påstå, at kød er lige så farligt som rygning. Det er ment som en "absurd joke".

  • PLUS Europæerne bliver federe men lever længere
    Rygning øger risikoen for kræft med 2500 procent, mens det for kød er 18 procent. Alligevel sammenligner dansk firma de to ting i ny kampagne. Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Annonce
112

Skib i brand i Køge - sundhedsskadelig røg driver ind over byen

Indland

EasyPark får millionbøde: Oplyste ikke tilstrækkeligt om gebyr

Annonce
Annonce
Lolland

Lokal kirke får over 700.000 kroner til istandsættelse

112

Butikstyve scannede selv - men de glemte noget

Dølle

Husker du? Når damerne går fest-amok

112

Skib i brand i Køge - sundhedsskadelig røg driver ind over byen

Femern

Medie: 41-årig dræbt i ulykke på Femern-byggeplads

Sport

Skæbnekamp for NFH: - Det vil være en kæmpe skuffelse

112

Fuld og påvirket mand blev stoppet to gange på to timer

Lolland

Vestas udvider i Nakskov og søger ansatte

112

Se video af voldsom bådbrand: - Det så grimt ud

Indland

EasyPark får millionbøde: Oplyste ikke tilstrækkeligt om gebyr

Guldborgsund

Ny redningsbåd til Gedser endelig i udbud

Lokal nyt

TV2 Øst-direktør færdig: Her er afløseren

112

Se video: Voldsom brand i havn i nat - tre både udbrændt

Dølle

Dansk toppolitiker besøger Dølle

Indland

Sjællændere indtager frontlinjen i kampen mod sjælden flåtvirus

Annonce
Annonce
Guldborgsund

18-årige Mie blev tabt i psykiatrien: Det blev enden på hendes liv

Udland

Fire betjente er dræbt i skyderi i amerikansk forstad

112

20-årig mand er død efter soloulykke

Indland

Kammeradvokat lægger op til sanktioner i Folketinget efter mail-snageri

Maribo

Christina siger stop: Lukker sin forretning efter 14 år

Guldborgsund

Tekniske problemer: Bro lukket

Guldborgsund

Fra Lolland til Vendsyssel: Blomsterkongen Mark erobrer Nordjylland