Annonce
Indland

Kokketalent erobrer dommermaver med stenbider og lammesteg

Jesper Dams Hansen fra Restaurant Babette er Årets Kok 2018. Her ses han i et koncentreret øjeblik under konkurrencen søndag ved Foodexpo i Messecenter Herning. Foto: Scanpix/Henning Bagger

Jesper Dams Hansen fra Restaurant Babette i Vordingborg kan kalde sig Årets Kok 2018.

Årets Kok 2018.

Det er titlen, som det 34-årige kokketalent, Jesper Dams Hansen fra Restaurant Babette i Vordingborg, nu kan tilføje sit CV.

Med en forret bestående af stenbider og jomfruhummer, en hovedret med lammesaddel, nyrer og brisler og en dessert med støbt hvid chokolade med havtorn ganache løb han med titlen foran ni andre konkurrenter.

- Det er helt vildt. Jeg er rørt, lyder det fra Jesper Dams Hansen, der vandt kokkekonkurrencen under den igangværende fødevaremesse Foodexpo i Messecenter Herning.

- Jeg pressede mig selv, men ikke for meget. Jeg havde en god fornemmelse, da jeg afleverede, siger han.

De ni finalister havde seks timer og 25 minutter til at kreere en treretters vindermenu.

I dommerpanelet sad blandt andre den tidligere verdensmester for kokke, Rasmus Kofoed, fra den trestjernede Michelin-restaurant Geranium.

Men Vordingborg-kokken er ikke kommet sovende til titlen.

- Ud over en arbejdsuge, som er noget mere end 37 timer om ugen, har jeg nok lagt et tilsvarende antal timer oven i for at komme med til det her, siger han.

Jesper Dams Hansen blev udlært som kok for to år siden. På sigt kunne han godt tænke sig at blive herre i eget spisehus.

- Lige nu giver jeg den fuld gas på Babette. Men på sigt kunne det da være fedt med mit eget lille sted ved Klintholm Havn på Møn. Det er der, jeg er vokset op, siger han.

Andenpladsen gik til Marc Foged Stockmarr fra God Smag i Hellerup, mens Kristoffer Ringsing fra Restaurant Ti Trin Ned i Fredericia vandt bronze.

Årets Tjener 2018 er søndag blevet kåret sideløbende med Årets Kok.

Her er titlen gået til Nicolai Martens fra Restaurant Kong Hans Kælder i København.

Sølvmedaljen gik til Karina Grand Kannegaard fra Restaurant Ti Trin Ned og bronzen til Simon Kvist Bjerre fra Restaurant Tabu i Aalborg.

De fem finalister skulle vise deres evner inden for tjenerfaget, og som noget nyt skulle de også producere en juice, der skulle erstatte et glas vin til en af retterne.

Det er Horesta - brancheorganisationen for hotel-, restaurant- og turisterhvervet - samt fagforeningen 3F, som står bag de to konkurrencer.

Med titlen som henholdsvis Årets Kok og Årets Tjener følger en check på 40.000 kroner.

  • Foodexpo åbnet i Herning
    Jesper Dams Hansen fra Restaurant Babette er Årets Kok 2018. Her ses han i et koncentreret øjeblik under konkurrencen søndag ved Foodexpo i Messecenter Herning. Foto: Scanpix/Henning Bagger
Annonce
Indland

86.000 danskere er afhængige

Indland

Ung kvinde løsladt i mørklagt terrorsag

Annonce
Annonce
Dølle

Så er vi i gang: Gobs fyrede op under festen i Markedsteltet

Dølle

Harske Hubbi går efter Dølle-rekord

Dølle

Unge Dølle-veteraner: Der er nok mange, der pjækker i morgen

Indland

Messerschmidt måtte aflyse 1. maj-møde på grund af sikkerhed

Guldborgsund

Chok, chok, chok fra Vestlolland

112

Uvenner ude på marken: Fik slag i hovedet

Maribo

Var selv med til at lukke dem: Nu var han med til åbningen af en ny

112

Hurtigt personale fik slukket brand

Guldborgsund

René fordobler overskuddet

Indland

86.000 danskere er afhængige

Lolland

50.000 træer og buske plantes: Ny skov indvies

Guldborgsund

Helt vildt: Lokal forestilling nomineret til landets største teaterpris

Guldborgsund

En kongelig propel er landet på Dølle

112

Snuppet med stor mængde narko: Skjult i hemmelige rum i bilen

Sport

NFH-semifinalemodstander fundet

Annonce
Annonce
Dølle

Så er markedspladsen åben

Politik

Dansk minister afbryder 1. maj-tale

Indland

Ung kvinde løsladt i mørklagt terrorsag

Guldborgsund

Kampfly spottet over Falster: Her er forklaringen

Lokal nyt

Meget har ændret sig: Dette er nyt på Dølle

Erhverv

Scandlines skifter ud i direktionen: Her er de nye navne

Guldborgsund

Fagforeninger på 1. maj: Vi drukner i vores egen succes