Den danske gourmetrestaurant Noma beholder sine to stjerner i årets Michelin Guide.
Selvom den danske restaurant Noma er kåret som verdens bedste restaurant, så var det ikke nok til at få de maksimale tre prestigefyldte stjerner i årets Michelin Guide.
Toprestauranten havde ellers håbet på, at den som den første restaurant i Skandinavien kunne skrive tre gyldne Michelinstjerner på cv'et. I stedet beholder Noma sine to stjerner som den eneste restaurant herhjemme.
Noma startede sin køkkenkunst i 2003, og blot to år efter blev den første Michelinstjerne tildelt restauranten. I 2007 fik Noma føjet endnu en stjerne til samlingen, som det første danske spisested nogensinde.
I 2009 opnåede Noma en placering som nummer tre på Restaurant Magazines liste over de bedste restauranter i verden. Sidste år kravlede Noma to pladser længere op på restauranternes verdensrangliste og vandt titlen som klodens bedste spisested.
Noma gør sig i dyr kulinariske køkkenkunst inden for det moderne nordiske køkken. Noma er en sammentrækning af ordene "nordisk" og "mad". Den nordiske gourmetmad er populær med over tre måneders ventetid på en bordreservation.
Noma ledes af René Redzepi, som ejer stedet sammen med Claus Meyer.
Michelin Guiden er den ypperste anerkendelse, en restaurant kan opnå. Guiden har derfor stor betydning både for restauranternes evne til at tiltrække gæster nationalt og fra udlandet samt for Danmarks mulighed for at markere dansk gastronomi i udlandet.
I Michelin Guiden får maden på spisestederne karakterer fra en til tre stjerner. En stjerne gives til en meget god restaurant i sin kategori. To stjerner er værd at køre en omvej efter, og tre stjerner tildeles ekstraordinær køkkenkunst, som er en rejse værd.
I årets udgave fik 10 københavnske restauranter tildelt en af de prestigefyldte stjerner. Sidste år var tallet 12.
/ritzau/