Annonce
Indland

Otte ud af ti vil ikke undvære kød på tallerkenen

Langt de fleste danskere foretrækker, at der er kød på tallerkenen. Men det må gerne være i en kombination med noget grønt. (Arkivfoto). Foto: Simon Læssøe/Ritzau Scanpix

Undersøgelse viser, at danskerne sværger til kød på tallerknen, men gerne kombineret med grøntsager.

Selv om salget af kød falder, så vil de fleste danskere nødigt helt undvære kød på tallerkenen.

Det viser en undersøgelse, som Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi på Københavns Universitet har foretaget.

500 personer er blevet spurgt om deres præferencer i forhold til et aftensmåltid bestående af forskellige typer pastaretter. Nogle med kød, nogle med grønt og nogle med begge dele.

Otte ud af ti danskere svarer, at de ikke vil undvære kødet på tallerkenen.

- Der er en lille del, der foretrækker rent vegetarisk, og en lille del, som foretrækker rent kød.

- Men langt den største del - otte ud af ti - vil gerne have både kød og grønt, siger lektor Tove Christensen, der er en af forskerne bag undersøgelsen.

- Det er interessant, for det viser, at der ikke er ret mange, der helt vil undvære kød.

- Men der er rigtig mange, som gerne vil skære ned på deres kødforbrug.

- Så hvis man skal fange den store midtergruppe, er det bedre at liste lidt mere grønt ind i kødretterne end at prøve på at argumentere for, at man skal gå den rene vegetarvej, siger Tove Christensen.

Derfor kan der ifølge forskeren være god fornuftig i at putte flere gulerødder i frikadellerne eller en ekstra tomat i pastasalaten.

Dagbladet Børsen skrev for nylig, at danskerne har skåret ned på kødforbruget.

Forbruget af fersk kød er ifølge en analyse fra dagligvarekæden Coop faldet med fem procent fra 2015 til 2018 opgjort i kroner per kunde.

Samtidig er salget af vegi-varer - altså plantefars, linsebøf og lignende fødevarer, der ikke indeholder kød - tredoblet fra 2012 til 2019.

Antallet af danskere, der betragter sig selv som såkaldte flexitarer eller deltidsvegetarer, er nu 23 procent - altså næsten hver fjerde.

  • Simon Læssøe
    Langt de fleste danskere foretrækker, at der er kød på tallerkenen. Men det må gerne være i en kombination med noget grønt. (Arkivfoto). Foto: Simon Læssøe/Ritzau Scanpix
Annonce
Indland

86.000 danskere er afhængige

Indland

Ung kvinde løsladt i mørklagt terrorsag

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Millionfremgang hos lokal brugs

Dølle

Kæmpe p-kaos på Dølle: - Har aldrig oplevet noget lignende

Dølle

Lørdag på Dølle: Fra Keld og Hilda til Daze

Dølle

Masser af mennesker og traktortræk

Guldborgsund

Præst til rørt familie: - Han kan stadig være jeres forbillede

Dølle

Politiets status: Masseslagsmål og trusler på Dølle

Dølle

Bikerpiger og "bøndernes dødsdruk": Se billederne fra årets Damefrokost

Dølle

Siden 1980: Preben har aldrig misset et eneste Dølle

Dølle

Timelang kø: Nu har Dølle truffet en beslutning

Dølle

Ørkenens døtre og Mario Sisters glæder sig: - Vi har varmet lidt op hjemmefra

Sport

Claus Jensen rørt efter sejr: - Spillerne fortjener det så meget

Dølle

Nu er den væk: Hvad betyder det for Dølle?

Dølle

Nu ryster Dølle igen: 1600 damer går fest-amok!

Dølle

Den nye Dølle-pølse: Hvad siger markedsgæsterne?

Dølle

Musikken sætter gang i festen: - Vi kommer fra Døllefjelde-Musse ...

Annonce
Annonce
Dølle

Ødelæggende vejr skaber problemer: Dølle kæmper for farbart marked

Guldborgsund

Mark O. Madsen overrasker: Går ind i politik

Lokal nyt

Regionsråds-politiker bryder med sit parti

112

Brandvæsnet blev tilkaldt, men vendte hurtigt om

Sport

Kunne ikke se sig selv fortsætte: Stopper efter træneruro

Indland

Rusland advarer Danmark: Det vil blive gengældt

Sport

Reddet fra konkurs - klar til kamp mod Nykøbing