Restaurant SuRi, Babette og Gisselfeld & Feddet Spisehus slog LF-kokke af banen i konkurrence på mad af lokale råvarer.
Turister, der kommer til Region Sjælland for at holde ferie, lægger 800 millioner kroner om året på restauranterne.
Derfor skal de have det ypperligste på tallerkenerne, og det får de på Restaurant SuRi i Holbæk, som løb med førstepladsen i kokkekonkurrencen “Local Cooking” , der blev afviklet på CELF i Nykøbing i aftes.
På anden og tredjepladserne blev retter fra Babette i Vordingborg og Gisselfeld & Feddet Spisehus placeret.
Dermed blev der ingen hæder til deltagerne fra Lolland-Falster, som stillede op fra La Comida i Nykøbing, Hotel Maribo Søpark og et par Grand Cru-kokkeelever fra Celf.
190 havde løst spisebillet til at smage sig gennem retter baseret på 75 procent lokale råvarer fra i alt 13 konkurrencedeltagere.
Allerede på mandag repræsenterer vinderen fra Holbæk Region Sjælland-kokkene i finalen i den internationale Ostsee-Gericht-konkurrence i Travemünde, hvor 800 gæster skal spise med.
Konkurrencen Local Cooking (som tidligere hed Baltic Cooking) er arrangeret af Østdansk Turisme, Horesta, Celf, Grønt Center og GRO, Grønne Regionale madOplevelser.