Annonce
Lokal nyt

11 restauranter i lokal food week

En af de deltagende restauranter i Sydhavsøernes Food Week er Thorlin Spisested udenfor Stokkemarke. Foto: Fødevarenetværket MULD

I efterårsferien inviteres der på måltidsoplevelser med lokale kvalitetsfødevarer.

LOLLAND-FALSTER "Fra jord til bord" er en stærk tendens i madkulturen, og interessen for lokalt producerede kvalitetsfødevarer er stor.

På Lolland-Falster tager man i efterårsferien begrebet bogstaveligt, når Sydhavsøernes Food Week inviterer til en række unikke måltidsoplevelser med lokale fødevarer som omdrejningspunkt, skriver fødevarenetværket MULD i en pressemeddelelse.

Det gælder blandt andet på Thorlin Spisested udenfor Stokkemarke, hvor gæsterne får serveret kød fra de grise, der er opdrættet i skoven omkring restauranten, fortæller ejeren af Thorlin Spisested, Joan Thorlin.

- Som restauratør har jeg valgt at fokusere på lokale produkter, og da jeg selv opdrætter grise og får, er det oplagt at gøre dem til omdrejningspunkt for den mad, jeg serverer.

95 procent lokale råvarer

På Hotel Saxkjøbing, der ejes af Claus Meyer, inviteres gæsterne på en treretters menu, der er baseret på hele 95 procent lokale råvarer, fortæller Hotel Saxkjøbings direktør Anette Ejrup Navne.

- Med vores restaurant genskaber vi stoltheden om lokalområdets mange udsøgte råvarer. Lolland-Falsters muld giver de perfekte betingelser for lokal fødevareproduktion, og det er derfor også naturligt for vores køkken at tage udgangspunkt i lokalområdet - ikke mindst i forbindelse med Sydhavsøernes Food Week.

Sydhavsøernes Food Week arrangeres af fødevarenetværket MULD - en sammenslutning af lokale fødevareproducenter, der siden foråret 2018 har skabt opmærksomhed om de lokale kvalitetsfødevarer og positioneret Lolland-Falster som kulinarisk turistdestination.

Det er andet år, at MULD afholder Food Week.

Sydhavsøernes Food Week afholdes i år fra søndag 13. oktober til og med søndag 20. oktober på følgende steder: Restaurant Ö, Thorlin Spisested, Postholderens Sted, Galleri Arndt, Café Pitstop, Restaurant Fjorden, Hotel Saxkjøbing, Bandholm Hotel, Krenkerup Bryggeri, Skjørringe Gods og Lungholm Slot.

  • En af de deltagende restauranter i Sydhavsøernes Food Week er Thorlin Spisested udenfor Stokkemarke. Foto: Fødevarenetværket MULD
Annonce
Lolland-Falster

Refa-formand forarget: - Hvordan pokker kan de drive en virksomhed på den måde?

Lolland

50.000 træer og buske plantes: Ny skov indvies

Annonce
Annonce
Dølle

Dølle-formandens råd: Sådan undgår du kø-kaos

112

Snart får lokale betjente strømpistoler: Se den her

112

Hurtigt personale fik slukket brand

Indland

86.000 danskere er afhængige

Lolland-Falster

Refa-formand forarget: - Hvordan pokker kan de drive en virksomhed på den måde?

Guldborgsund

René fordobler overskuddet

Lolland

Vil afværge lokal katastrofe: - Der er et kæmpe arbejde foran os

Lolland

50.000 træer og buske plantes: Ny skov indvies

Guldborgsund

Helt vildt: Lokal forestilling nomineret til landets største teaterpris

Sport

NFH-semifinalemodstander fundet

112

Snuppet med stor mængde narko: Skjult i hemmelige rum i bilen

Politik

Dansk minister afbryder 1. maj-tale

Politik

Lollik bliver spidskandidat

Guldborgsund

Kampfly spottet over Falster: Her er forklaringen

Indland

Ung kvinde løsladt i mørklagt terrorsag

Annoncørbetalt indhold

Suveræne SUV’er til skarpe priser

Annonce
Annonce
Dølle

Politiet opfordrer før Dølle: - Lad være med det

Guldborgsund

Fagforeninger på 1. maj: Vi drukner i vores egen succes

Lolland

Utæt pakning stopper færge

Sport

Langt fra dansk rampelys har Mike fra Maribo høstet store trofæer

Dølle

Claus gjaldede: Er I liderlige? Og endte på landsdækkende tv

Erhverv

Scandlines skifter ud i direktionen: Her er de nye navne

Sport

Overrasket Kielstrup efter drama:  - For fanden da. Vi er i semifinalen