VIDEO: Verdens bedste kokkeassistent hjælper eleverne på Celf mod DM i Skills
I kampen om at vinde danmarksmesterskaberne i skills, der løber af stablen mellem 4. og 6. april i Næstved, har eleverne på Celfs gastronomuddannelse allieret sig med en mand, der ved mere om madlavningskunst end de fleste.
Hjælpen kommer fra Christian Wellendorf, der var assistent for Kenneth Toft-Hansen, som nyligt vandt det uofficielle verdensmesterskab i madlavning, Bocuse d'Or, 30. januar i Frankrig.
Dygtig lærermester
Faglærer på gastronomuddannelsen Jesper Engel er stolt over, at hans elever får lov til at arbejde sammen med så dygtig en mand som Christian Wellendorf.
- Vi er derfor vildt glade og meget spændte på at få lov til at arbejde sammen med Christian. Han arbejder med os en hel dag i køkkenet, hvor vi afprøver den menu, vi stiller op med i DM i skills med. Vi skal afprøve forskellige ting og har bedt Christian om skarpe input og inspiration til arbejdet, fortæller kokkefaglærer Jesper Engel.
Henter inspiration
Celf deltager i danmarksmesterskaberne i Skills, Christoffer Mitteldorf var at finde i Frankrig, da Bocuse d'Or fandt sted. Nu sidder de sammen side om side og gennemgår menuen, der skal sikre en guldmedalje til DM i Skills.
- Mit job som kokkens højre hånd er at sikre, det hele hænger sammen. At vi overholder tiden, at Christoffer har det godt, og at hans ideer får plads til at udfolde sig, forklarer den nykårne verdensmester.
Christoffer Mittendorf har stået i lære på en tysk Michelin-restaurant, og den erfaring tager han med til konkurrencen i Næstved.
- Det er noget andet at lave mad, når der står en masse mennesker og kigger, og du er under et helt andet pres.
På menuen står der ikke retter, men ingredienser, som dommerne har udvalgt.
Der er blandt andet fundet plads til kalvelever, forskellige oste og ikke mindst en sjælden skimmelost, der skal blive til en lækker dessert.
- Jeg har ikke erfaring med ret mange af ingredienserne, så det er jeg ved at få, og det er godt med hjælpen fra Christian, siger Christoffer Mitteldorf.
Konkurrencen afvikles i Næstved 4. til 6. april, og deltagerne har tre og en halv time til at lave deres retter.