BILLEDSERIE: Der er to ciderier på Fejø. Se smukke billeder fra æblehøsten.
Ejeren af Fejøs ældste cideri Jeppe Gents er i fuld gang med at høste cider-æblerne, der er mindre, men mere tykskallede end most- og spiseæblerne og findes i mange forskellige sorter.
Jeppe og hans kone Jette er indehaver af varemærket Fejø Cider, som produceres i lokaler ved parrets bolig ved Slettervej på øens sydøst spids.
Her har firmaet mosteri, cideri og eddikeri, hvor der blandt andet laves en æblecidereddike, en sød-syrlig gastrik.
Kernegården er navnet på Fejøs andet store cideri.
Det blev startet i 2002 af Kai og Anita Winter, der flyttede til øen, hvor de købte en gammel gård.
-I dag producerer vi 40.000 flasker most og 20.000 flasker cider om året, fortæller Anita, der også kan oplyse, at æblehøsten ligger tre uger tidligere i år på grund af den gode og varme sommer.
Læs den store reportage fra Fejø i lørdagens udgave af Folketidende
Klik her for at læse Folketidende på PC