Mens medier og politikere kogte over af forargelse over langtidsholdbar ældremad, fik Fælleskøkkenet flere kunder.
Danmarks Radios Madmagasinet på DR2 satte 30. september fokus på vakuumpakket smørrebrød med lang holdbarhed til ældre.
Da programmet var slut fortsatte debatten i mange medier og mellem politikere især på landsplan om rimeligheden i, at ældre skal spise madpakker, der er produceret mange dage, før de skal spises, og som er pakket med en luftart, så de kan holde sig.
Maden blev kaldt både uværdig, ulækker og uetisk, og debatten varede det meste af en måned.
I Fælleskøkkenet, der leverer mad til ældre i Guldborgsund og Lolland kommuner, pakker man også smørrebrød, der kan holde sig i 11 dage.
Men mens pårørende og Christiansborgpolitikere stod i kø for at tage afstand til den vakuumpakkede mad, fik køkkenet flere kunder i samme periode.
- Jeg har talt op, at vi fra 30. september til 30. oktober netto fik 20 nye kunder. En eller to faldt fra med begrundelsen i den aktuelle debat. Men der var altså mange flere, der kom til, konstaterer køkkenchef Kirtsen Skovsby.
Hun fortæller også, at hun i perioder fik flere henvendelser fra kunder, der ringede for at bakke køkkenet op.
Læs mere i tordagens udgave af Folketidende.
Klik her for at læse Folketidende på PC
Klik her for at læse via en mobil enhed