Udbud i 2017 åbner muligheder for lokale fødevareproducenter.
Når det nye kommunale/regionale storkøkken Fælleskøkkenet skal sende sine leverancer af råvarer i udbud næste gang, er målet at få flere lokale råvarer i gryderne.
Fælleskøkkenet er frem til 2017 bundet af de fireårige kontrakter, der blev underskrevet sidste sommer. De sikrer omsætning til tre firmaer i Jylland og København, som vandt både levering af fødevarer generelt, frugt og grønt, mejeriprodukter og kødvarer.
Men i 2017 håber den nyansatte køkkenchef, Kirsten Skovsby at kunne lægge sine ordrer hos lokale producenter af fødevarer.
- Vi er bundet af de aftaler, der er lavet. Men 2017 er lige rundt om hjørnet, så vi skal allerede nu i gang med at forberede, at det spirende mekka af fantastiske lokale råvarer, der dyrkes på Lolland-Falster, kan komme ind i vores produktion, når vi skal lave et nyt udbud. De lokale producenter har også brug for tid til at finde sammen i selskaber, der kan levere den volumen, vi efterspørger.
Læs meget mere om storkøkkenet i fredagens udgave af Folketidende.