Museum Lolland-Falster bød indenfor i Frilandsmuseets skovpavillon til et spiseligt tilbageblik i kagens historie.
MARIBO Museum Lolland-Falsters museumsinspektører Anne-Lotte Sjørup Mathiesen og Vibeke Knöchel Christensen bød lørdag på eftermiddagskaffe hos møllerens kone i Skovpavillonen på Frilandsmuseet i Maribo.
Her var der som en del af Museum Lolland-Falsters lokale madprojekt Egn dækket op med et historisk kagebord, der bød på en en smagfuld rejse gennem kagens historie. Med fem bagværksmæssige nedslagspunkter, der startede med pandekager, som en af de første slags kager herhjemme fra middelalderen, og sluttede med gåsebrystet fra sidste århundrede. Mellem de to vidt forskellige kager var i kronologisk rækkefølge søsterkage, citrontærte og napoleonshatte, som samtidig var et billede af den teknologiske og samfundsmæssige udvikling, der er sket på vej til gåsebrystet.
Kagerne var lavet med baggrund i originale opskrifter i samarbejde med bager Marc Pabst.
- Når vi jævnligt kommer med opskrifter, er han altid frisk på at kaste sig over dem, fortalte Vibeke Knöchel Christensen.