Dagli' Brugs og forsamlingshus har succes med takeaway.
DANNEMARE Fredag aften var der noget på færde i Dannemare. For det første bølgede en liflig duft af stegt flæsk ud over hele byen. Og for det andet valfartede godtfolk fra hele Vestlolland til Dagli' Brugsen bevæbnet med varmekasser, papkasser og foldekasser.
Årsagen var, at Dagli' Brugsen og forsamlingshuset i Dannemare endnu engang havde takeaway-middag på menuen, og denne gang var der tale om danskernes nationalret: stegt flæsk med persillesovs.
- Nogle vil måske mene, hvad vi skal lave den slags for, når så mange restauranter forsøger at lave takeaway. Men vi står i den lidt specielle situation, at vi forpagter et forsamlingshus. Og vi har jo også en interesse i, at vores forpagter kan få det til at køre rundt her under krisen, siger brugsuddeler Finn Andersen.
Også de andre gange har takeawayen været en succes med smørrebrød, andesteg og grønlangkål. Og noget kunne tyde på, at de også denne fredag havde ramt rigtigt i Dannemare. Der var indkommet 250 bestillinger på hovedretter og det halve antal desserter, der var æblekage med flødeskum.
De mange portioner skulle alle afhentes inden for en times tid fredag hen under aften. Så der var hektiske røde kinder i både forsamlingshuskøkken og Dagli' Brugs.
Først skulle folk have deres bestillingsseddel, så hen og betale enten i kassen eller med mobilepay til brugsuddeleren, og så hen til lagerdøren, hvor stanniolen ikke kunne skjule duften af, hvad der ventede.
To af dem, der stod i køen, var Claus Hansen og datteren Mathilde.
- Vi kender Heintje og hans mad, og den er bare god. Vi har også fået det til min og min søsters konfirmation, sagde Mathilde.
Familien er glade for tiltaget og ekstra meget, fordi den gode mad kunne garnere en aften i håndboldens tegn. Så det var ren win-win.