- Der kan stå, at man gerne må gå to i bad sammen for at spare på vandet. Vi har holdt det i en lidt humoristisk tone, griner hotelchef om de små billedrammer, der opfordrer gæsterne til miljøbevidsthed
MARIBO Når gæsterne ankommer til Hotel Søpark Maribo hænger der nu et skilt med en grøn nøgle på en blå baggrund og byder velkommen.
Skiltet er en Green Key-certificering, der viser, at hotellet har lagt sig i selen for at være miljørigtige.
- At passe på miljøet er noget, man skal, hvis man vil være en seriøs turistvirksomhed i disse år. Gæsterne efterspørger det, siger hotelchef Rikke Lohse.
Certificeringen stiller krav til, at hotellet begrænser forbruget af el, vand og varme - og at alle produkter er økologiske.
På energisiden har hotellet fået installeret nye blandingsbatterier og vandbesparende toiletter og fået tætnet vinduerne. De gamle etlagsvinduer er også ved at blive skiftet til flerlags.
- Der var et krav om anvendelsen af miljøvenlige rengøringsmidler. Men det har vi brugt i lang tid, så der havde vi ikke behov for at ændre noget, fortæller RIkke Lohse.
Men rengøringen er alligevel blevet mere miljøvenlig. På hvert værelse står en fejebakke med en fejekost. Det er ikke, fordi gæsterne selv skal til at gøre rent. Men de kan sætte det uden for døren og dermed fortælle, at nu må rengøringen gerne komme ind.
- Det opstod faktisk under coronaen, hvor gæsten på den måde kunne bestemme, om der kom nogen på værelset. Men nu fortsætter vi det. For det sparer jo også noget på miljøet, at der ikke skal gøres rent, når behovet ikke er der.
På værelserne er der sat nogle små guldrammer. Her opfordres gæsterne med små sjove citater til at tænke på miljøet.
- Der kan stå, at man gerne må gå to i bad sammen for at spare på vandet. Vi har holdt det i en lidt humoristisk tone, griner Rikke Lohse.
Med hensyn til økologiske produkter, så gør hotellet, hvad de kan.
- Det skal være noget, vi kan skaffe. Så vi prøver også at sikre os, at leverandørerne kan tilbyde os økologiske varer.
I køkkenet har miljøbevidstheden også sneget sig ind. Søparken har sagt farvel til engangsplast, og madaffald sorteres.
- Grøntsager, kød og lignende smides i en særlig skraldespand og køres til kompost to gange om ugen.
Køkkenet er også med i "2Good2Go"-ordningen, hvor man kan hente overskudsmad efter morgen- og aftenbuffeten. Og ideer til nye miljørigtige tiltag modtages gerne.
- Vi vil gerne vise vores gæster, at vi er et miljørigtigt sted at overnatte. Vi tror på, at det bliver et af de store parametre, gæsterne udvælger fra i fremtiden, siger Rikke Lohse.