Annonce
Lolland

Ikke store ændringer på Sankt Birgitta

Den nye skoleleder på Sankt Birgitta Skole, Jens Peter Mølgaard, er ikke en fremmed for skolen og skolens værdier. Han har været ansat i 26 år. Foto: Anders Knudsen

Leder varsler ikke nogen revolution som ny skoleleder på Sankt Birgitta Skole.

MARIBO Selvom kontorstolen er den samme, han har siddet på i 26 år, har 50-årige Jens Peter Mølgaard nu taget plads i et nyt sæde som skoleleder på Sankt Birgitta Skole.

Bestyrelsesformand Christian Holm forklarede i gårsdagens avis det pludselige skifte i skolens ledelse med, at man ville i en anden retning.

Det er nu den tidligere viceskoleleder, der som ny skoleleder skal sejle privatskolen i den retning. Men den nye skoleleder vil ikke lave en revolution på Sankt Birgitta Skole.

- Vi vil være en moderne skole med vores historie og traditioner, forklarer han om den retning, han vil sætte for skolen.

Selvom Sankt Birgitta Skole som områdets største privatskole ikke er afhængig af politiske beslutninger, påvirker det skolepolitiske alligevel.

- Der sker rigtig meget ude i grundskolen lige nu. Det er lige fra heldagsskole til målstyret undervisning og nedrivning af vægge. Det er ikke alt, vi følger med på. Vi har eksempelvis ikke heldagsskole her fra 8 til 16. Vi synes, det er mere nødvendigt, at eleverne får tid til fritidsjob, hobbyer og lektielæsning med forældrene, siger Jens Peter Mølgaard.

- Det er vigtigt for os at holde fast i, at vi har noget, der fungerer, imens vi plukker det, vi synes, er rigtig godt. Vi skal ikke miste vores traditioner og fodfæste, men vi skal også være lydhøre for, hvad der sker ude i samfundet.

Ude i samfundet, på den anden side af Østre Landevej, er der netop dukket en international skole op, og mange politikere har "en stærk folkeskole" på deres program til kommunalvalget. Samtidig kommer de små årgange med hård konkurrence om børnene.

- For mig er det ikke et spørgsmål om, hvor mange børn her er. Det vigtige for mig er, at forældrene får et valg. Mette Frederiksen har selv sagt, at når man står i en svær situation som forælder, er det vigtigt, at man kan vælge frit. Hun har selv valgt privatskole, siger Mølgaard, der både er medlem af bestyrelsen for De katolske skoler i Danmark og bestyrelsen i Danmarks Private Skoler.

- Jeg vil helst have en privatskole, der er for alle. Men der er lavet en politisk stram økonomisk ramme for os, og det eneste sted, vi kan hente pengene, er hos forældrene. Og så er der nogen, som ikke har råd. Det er ikke os, der vil det sådan. Stod det til mig, skulle alle forældre have muligheden for at vælge frit.

Han vil arbejde med at få skudt fordommene mod privatskoler ned. Blandt andet, at det er med skoleuniformer, kadaverdisciplin og for elitens børn.

- Vi skal vise, at de historier ikke passer. Vi smider ikke børn ud, vi sorterer ikke i børnene, vi prøver at være en aktiv del af lokalsamfundet. Der er nogen, som har politisk agenda i at gentage de her historier. Men en historie bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Vi vil kæmpe på vores egen banehalvdel ved at fortælle den gode historie.

Udover at fortælle de gode historier vil Jens Peter Mølgaard satse på, at alle skal have det godt på Sankt Birgitta Skole.

- Trives børnene ikke, bliver vi ikke et tilvalg for forældrene. Er de ikke glade og tilfredse, er der et gratis alternativ lige på den anden side. Og folkeskolen gør det glimrende.

Jens Peter Mølgaard er nu klar til at gabe over de mange udfordringer.

- I virkeligheden er det rigtig nemt at være skoleleder. Det handler om at have rammerne i orden og sørge for, at alle trives. Hvis lærerne kommer glade på arbejde, så er eleverne glade... hvis eleverne er glade, så er forældrene glade... og hvis forældrene er glade, så er jeg glad.

Blandt de værdier, der skal satses på, er fællesskabet før individet, almen dannelse og respekt for historien. Foto: Anders Knudsen
  • Den nye skoleleder på Sankt Birgitta Skole, Jens Peter Mølgaard, er ikke en fremmed for skolen og skolens værdier. Han har været ansat i 26 år. Foto: Anders Knudsen
  • Blandt de værdier, der skal satses på, er fællesskabet før individet, almen dannelse og respekt for historien. Foto: Anders Knudsen
Annonce
Lolland

Lolland er helt i toppen: Intet sted er den grønnere

112

Politiet efterlyser vidner til endnu en brand

Annonce
Annonce
112

Politiet efterlyser vidner til endnu en brand

112

Stoppet af politiet: Bilist uden kørekort ville gratis med færgen

112

Smadrede rude og blev kørt direkte i fængsel

Indland

Dansk myndighed afblæser gasforsyningskrise

112

Politiet tog bilen og sigtede kvinden for et hav af forhold

Lolland

Lolland er helt i toppen: Intet sted er den grønnere

112

Stukket i ryggen med kniv: Nu har han meldt sig selv

Sport

Niklas Landin stopper på landsholdet

Sport

Markant flere til håndbold: Tilskuerne strømmer ind i den nye hal

112

Familie på gåtur fandt knogle fra Emilie Meng

Vejret

Vink farvel til sommervejr: Nu kommer regnen og blæsten

Indland

Nu er får de ældre anonym samtalelinje

Lolland

Skimmelsvamp sender 180 væk: De er begejstrede over løsning

Politik

S-politiker med fortid på Falster trækker sig efter "Den sorte svane"

Indland

It-forsker opfordrer Ticketmaster-brugere til at skifte kode

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Socialbevidst kok er ny forpagter på familiecamping

Madens Folkemøde

Hun er særdeles tilfreds: - Jeg kan slet ikke finde på noget dårligt at sige

Udland

Brandmand mister livet i redningsaktion under sydtyske oversvømmelser

Lokal nyt

Glæder sig over flere penge til vanskeligt stillede kommuner

Guldborgsund

Statsministeren på dobbelt-besøg på Falster

Indland

Færre strande får blåt flag - ny ordning vinder indpas

Madens Folkemøde

Kendt forfatter på lollandsk mad-mission