Mogens Nilsson har fundet manden, der skal tage over fra Max Christensen.
MARIBO - Den første dag, jeg var her for at tale med Mogens, lå der lidt dis ude over søen. Jamen, så taber man jo sit hjerte totalt!
Det var kærlighed ved første blik, da Jesper Kaad så sin nye arbejdsplads Bangshave Pavillonen.
Jesper er den nye bestyrer, som 1. oktober tager over, når den lokale institution i kokkefaget Max Christensen går på efterløn.
- Jeg er både glad og ked af det i dag. Jeg har haft et fantastisk godt samarbejde med Max. Han har samlet den her forretning op fra bunden af. Den var i realiteten kørt i sænk. Det fik han vendt, fortæller indehaver af Bangshave Pavillonen Mogens Nilsson.
Han satte en annonce i avisen, hvor han efterlyste Max' efterfølger, og det gav frem henvendelser, hvoraf to gerne ville købe stedet.
- Men den er ikke til salg. Vores søn Michael skal overtage den, fortæller Mogens.
Derfor er der nu fundet en ny bestyrer, som med tiden kan blive forpagter.
- Vi var i ansættelsesudvalget ikke i tvivl om, hvem det skulle være. Rygterne går jo på, at Jesper er tordnende dygtig. Desuden bor han og Thea i Maribo. Det var et krav, at man skulle bo her, siger Mogens Nilsson om valget.
50-årige Jesper Kaad bor på Grønningen sammen med hustruen Thea, som nogen vil huske som mølleren på Knuthenlund. Jesper er oprindelig fra Helsingør. Han er både uddannet kok og tjener fra Hotel- og Restaurantskolen.
Jesper har blandt andet været køkkenchef på Det Kongelige Teater og har arbejdet i 20 år som tjener og kok for dronningen ved arrangementer.
- Jeg var med til at lave mad til deres sølvbryllup på Kronborg. Det har været fedt at være med til de forskellige bryllupper og jagtmiddage i kongehuset, fortæller han.
I de seneste ni år har Jesper været faglærer på kokke- og tjeneruddannelsen på Celf i Nykøbing. Men nu er tiden altså kommet til, at han skal vende tilbage til sit eget køkken.
- Jeg er meget beæret over at få muligheden. Det er et virkelig smukt sted og en totalt velfungerende forretning. Alt er, som det skal være. Det kan man ikke ønske bedre, siger Jesper om sit nye job.
Bangshave Pavillonen er et traditionsrigt sted, og det har Jesper ikke tænkt sig at lave om på.
- Jeg vil respektere traditionerne her på stedet. Jeg kommer ikke og starter noget fancy-pancy op. Vi holder os til de gamle dyder og de klassiske retter. Jeg kan sagtens lave tarteletter med høns i asparges. Det er faktisk min livret. Men jeg kan også lave finere mad til fester, hvis man gerne vil have det, siger Jesper, der gerne vil bruge lokale råvarer.
A la carten kommer stadig til at køre - med et forenklet menukort.
- Der kommer åben restaurant torsdag, fredag og lørdag med en fast menu. Og så vil jeg kigge på at holde åbent søndag til frokost også, siger den nye køkkenchef.
Familier, foreninger og andre, der har traditioner for fester, møder og generalforsamlinger på stedet, skal være mere end velkomne.
- Jeg sætter mig sammen med dem, og så taler vi os frem til lige det, der passer bedst til dem, siger Jesper, der har et overordnet dogme for restauranten.
- Der skal være rigelig mad, så du bliver mæt. Det skal være veltillavet, og det skal fandme smage godt, opsummerer den nye mand i Bangshave.