Med i ny mad-festival, men også klar med hverdagsmad.
NAKSKOV Siden fredag har restaurant Surt & Sødt i Nakskov deltaget i den nye takeaway-festival, DinnerDays Takeaway, hvor man kan hente og spise finere mad hjemme.
Køkkenchef Martin Rommel og ejeren af Surt & Sødt, Dennis Staal Lam, er enig om, at det er en genial idé, og at de gerne vil være med en anden gang:
- Næste gang bliver i uge 14, hvor vi dog håber, at gæsterne kan sidde i restauranten og nyde maden, siger Martin Rommel.
Men til og med lørdag kan man altså hente en treretters menu til favorabel pris i Surt & Sødt i Hotel Harmonien med hørøget, færøsk laks, langtidsstegt svinebryst fra Lollandsgrisen og crème brûlée.
- I lørdags havde vi et okay salg, viste det sig, men alle bestilte først dagen før, indskyder Marin Rommel.
På onsdag er der igen voksende interesse.
Sideløbende er deres "Guldstuen" i Hotel Harmonien i går begyndt at sælge hverdagsmad ud af huset. Der er 11 retter plus tre vegetarretter at vælge imellem.
Man køber en bøtte med retten og en bøtte med tilbehør, og det rækker til to personer - eller to dage.
Når man har samlet 20 bøtter og afleverer dem igen til genanvendelse, får man et gratis måltid.
Lokalemæssigt er der også nyt.
Parret har 1. februar afleveret nøglen til Is à Bella og Café Smør & Brød rundt om hjørnet.
- Ejeren er død, og ejendommen skal sælges, og vi har opsagt lejemålet, som vi ingen indtægt har på her under nedlukningen, fortæller Rommel.