Beboerne på plejecentrene er generelt tilfredse med maden fra Fælleskøkkenet. Men der er anker.
LOLLAND "Borgerne udtrykker tilfredshed med maden fra Fælleskøkkenet".
Sådan lyder det gennemgående, når beboerne i Lolland Kommunes plejeboliger i en ny tilsynsrapport bedømmer forplejningen. Men der er også kritik:
"Borgerne finder generelt at maden i orden, men den kan ind imellem være for tørt og for salt, og kødet kan være svært at tygge", lyder det fra Skolebakken.
"Borgerne udtrykker, at der er rigeligt af maden, men at maden ofte er for salt, ikke varieret nok og kødet ikke altid er mørt", lyder det tilsvarende fra beboerne på Skovcenteret.
Fra Bøgelunden lyder det:
"Der er tilkendegivelser af at kødet ikke altid er mørt, samt at maden til tider kan forekomme lidt ensformig."
De tre svar skiller sig som sagt ud fra en generel god bedømmelse af forplejningen, men Fælleskøkkenets leder, Kirsten Skovsby, tager kritikken alvorligt.
- Når man kan se, at så mange er tilfredse, tænker jeg: Kan det være, fordi der er nogle borgere, som ikke får det rigtige produkt? Der kan være nogle med dårligere tænder, som har behov for noget andet end det, de får tilbudt, gætter hun.
Fælleskøkkenet har et projekt, som hedder "Den gode hverdagsmad", hvor "køkkenvenner" tager rundt på plejecentrene - og de skal nu på banen.
- Jeg vil prøve at få vores køkkenvenner til at spørge ind til det ude på de plejecentre, siger hun og tilføjer, at det er vigtigt, folk får det rette tilbud - og det gælder også mængden af salt.
- Jeg vil prøve med vores køkkenvenner, om vi kan få identificeret, hvad forventningen er. Men vælger man noget sprængt, er det jo mere salt end noget ferskt, påpeger hun og tilføjer, at der hver uge er 14 forskellige hovedretter at vælge imellem.