Fødevareminister kiggede på marker, snakkede mad og klima på torvet i Nykøbing og besøgte The Green House og Madfællesskab Lolland-Falster til en bordtennisdyst og fødevarequiz
Kredsen af lokale quinoa-dyrkere fik torsdag besøg af fødevareminister Mogens Jensen (S), der i en næsten høstmoden mark ved Rødby fik fortalt om det lille sydamerikanske frøs potentiale som en af fremtidens lokale afgrøder.
Samtidig blev der også lejlighed til at høre om det statsstøttede grønne erhvervfremmeprojekt, der nu med forskerbistand fra Aarhus Universitets Institut for Agroøkologi skal hjælpe de lokale quinoa-pionerere til at finde de optimale dyrkningsmetoder. 12 landmænd dyrker i år omkring 90 hektar lokal quinoa - det meste økologisk.
Under gårsdagens besøg på Lolland-Falster nåede fødevareministeren også at uddele klimatips og smagsprøver fremstillet på klimavenlig vis på Torvet i Nykøbing samt besøge The Green House og Madfællesskab Lolland-Falster i Maribo, hvor der blandt andet ventede et spil bordtennis og en quiz.
Læs artiklerne "Minister i hverdagens klimakamp" - "Bordtennisdyst og fødevarequiz" og "Medvind til Quinoa-pionererne" i fredagens Folketidende.