72 gyldne sekunder grundlægger ishockeyherrers nye storsejr

Frans Nielsen kom på måltavlen, da Danmark bankede Sydkorea i den sidste kamp før OL-kvalifikationsturneringen i Norge. Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix

Danmark vandt med hele 11-2 over Sydkorea i den sidste testkamp forud for OL-kvalifikationen.

Danmarks herrelandshold i ishockey har fået en perfekt optakt til OL-kvalifikationen, der begynder på torsdag.

Mandag vandt Danmark den anden og sidste forberedelseskamp med svimlende 11-2 over Sydkorea i Herning.

Netop Sydkorea er en af Danmarks kommende modstandere i OL-kvalifikationen, og sydkoreanerne må håbe på en mere lige kamp, når holdene mødes i Oslo på fredag.

Mandagens opgør fandt stort set sin afgørelse i slutningen af første periode, hvor Danmark i løbet af 72 sekunder fik pucken i mål tre gange og gik fra 1-1 til 4-1 på måltavlen.

Danmark har nu vundet begge sine forberedelseskampe forud for OL-kvalifikationen, da Heinz Ehlers' mandskab i lørdags tog en knusende 8-2-sejr over Frankrig.

Emil Kristensen gav Danmark føringen efter syv minutters spil på oplæg fra NHL-spilleren Nikolaj Ehlers, men sydkoreanerne svarede tilbage syv minutter senere.

Siden fulgte de tre lynscoringer af Frans Nielsen, Nicholas Jensen og Patrick Russell, og dermed var stillingen 4-1 efter første periode.

Isolerer man anden periode, endte den også 4-1 til Danmark, og derfor var stillingen 8-2 inden de sidste 20 minutter. Peter Regin, Alexander True, Nikolaj Ehlers og Frederik Storm noterede sig for målene.

Tredje periode vandt Danmark med 3-0. Her noterede Patrick Russell, Nicolai Meyer og Joachim Blichfeld sig for scoringerne.

Fra torsdag til søndag i denne uge skal Danmark spille mod Slovenien, Sydkorea og Norge om én billet til vinter-OL i Beijing næste år. Alle kampene bliver spillet i Oslo.