AaB får igen udskudt oprykning til Superligaen

Hobro-angriberen Richmond Gyamfi scorede og leverede en assist i søndagens 3-2-sejr ude over AaB i den næstbedste fodboldrække. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

AaB dummede sig og tabte til Hobro. Dermed blev det heller ikke i denne spillerunde til AaB-oprykning.

Længe har det været anset som et spørgsmål om tid, før AaB kunne kalde sig oprykker til Superligaen.

Men søndag blev oprykningsfesten udskudt endnu en gang, da AaB ikke formåede at få et enkelt point hjemme mod Hobro, der i stedet snuppede en overraskende sejr på 3-2.

AaB har dog stadig fire spillerunder til at sikre sig det ene point, der vil betyde oprykning til landets bedste fodboldrække.

Sønderjyske sikrede sig den ene af to oprykningspladser til Superligaen i torsdags med en sejr over FC Fredericia. Men AaB kunne ikke kopiere bedriften mod lokalrivalerne fra Hobro.

Faktisk er AaB i de seneste uger gået i stå i landets næstbedste række med nu fem kampe i træk uden sejr.

Hobro lignede et hold, der fra kampens start gerne ville spolere festen for regionens storebror.

Efter syv minutter udnyttede Hobro et AaB-boldtab midt på banen og løb nemt ned og fik scoret til 1-0 ved Mathias Kristensen.

Det skulle blive endnu værre efter 19 minutter, da angriberen Richmond Gyamfi sparkede bolden fladt ind i det lange hjørne efter endnu et godt Hobro-angreb.

AaB vågnede op i midten af første halvleg, som kom holdet pludselig i tanke om, at der rent faktisk var noget vigtigt på spil.

To mål på blot fem minutter skabte balance i regnskabet.

Efter 23 minutter hamrede Mathias Jørgensen bolden op i nettaget, og fem minutter senere udlignede Kasper Jørgensen på en helflugter.

Så duftede det igen af fest og farver i Aalborg, men det fik Hobro spoleret i midten af anden halvleg.

Her tog Hobro-spilleren Villads Rasmussen chancen og sparkede bolden fladt i nettet ude ved stolpen.

Og så var det igen op ad bakke for AaB, der ikke formåede at hente det ene point i kampens slutfase.