AaB i stor pokaltriumf: The Double er i hus

Sikke en drømmesæson for AaB.

Torsdag aften sikrede de nykårede danske fodboldmestre sig The Double, da nordjyderne i finalen foran 27.380 tilskuere i Parken vandt med hele 4-2 over FC København.

Kampens afgørende spiller blev AaB's stærke midterforsvarer Rasmus Thelander, som scorede to gange for AaB. Kort før pausen udlignede han først til 1-1, og han scorede også til 2-1. Fortjent blev Thelander kåret til årets pokalfighter.

Kampens afgørende øjeblik fandt sted få minutter før de to første AaB-mål. For da FCK's Georg Margreitter i første halvlegs slutfase måtte udgå med en skade, blev det nemlig ekstremt dyrt for københavnerne.

Thomas Delaney, som normalt trives på midtbanen, blev kastet ind i FCK's midterforsvar, hvilket han også er blevet i de seneste kampe i Superligaen. Men denne gang gik det ikke godt.

Et par minutter efter indskiftningen udlignede Thelander, da han tæt på mål headede et hjørnespark i mål til 1-1. I situationen fejede han netop Delaney helt væk.

Få minutter senere faldt 2-1-målet for AaB, og scoringen var en tro kopi af nordjydernes 1-1-udligning.

Thelander headede igen bolden i mål efter et hjørnespark, og Delaney fægtede med sine arme i ren frustration. Det var der ikke noget at sige til. Det var et mareridt af nogle åbningsminutter på banen for Delaney.

Alt i alt en hæsblæsende afslutning på første halvleg, som bød på 45 minutter med høj intensitet blandt spillerne, der tacklede godt igennem og ikke skånede hinanden.

Inden AaB's flotte comeback før pausen havde FCK ellers fint styr på de nykårede danske mestre. Andreas Cornelius havde efter lidt over et kvarters spil headet FCK'erne i front 1-0, og angrebsmakker Igor Vetokele havde også haft et fint forsøg på mål.

Det havde Cornelius i øvrigt også midtvejs i anden halvleg, men AaB-keeper Nicolai Larsen hev en klasseredning op i situationen.

Kort tid derefter afgjorde AaB-spillerne finalen med to mål på et par minutter. Først scorede den nykårede landsholdsspiller Jakob Ahlmann til 3-1, og så nettede indskiftede Søren Frederiksen - et tidligere flop i FCK - til 4-1.

FCK var sat skakmat og mere til på hjemmebane, og det var sikkert en fornøjelse for AaB-træner Kent Nielsen, som helt atypisk havde smidt fodboldstøvler og træningstøj og var dukket op i jakkesæt til finalen.

I slutfasen reducerede indskiftede Rurik Gislason til 2-4 for FCK, men på det tidspunkt var den nordjyske folkefest i Parken ikke til at stoppe.

På søndag finder FCK så ud af, om de får sølv, bronze eller en fjerdeplads i Superligaen efter hjemmekampen mod OB. AaB skal holde mesterskabs- og nu også pokalfest i Aalborg mod nedrykkede AGF.