Aalborg er klar til kvartfinalen i Champions League

Henrik Mølgaard (i hvidt) var med i størstedelen af kampen, da Aalborg onsdag besejrede Montpellier. Foto: Sportxpress/Ritzau Scanpix

Aalborg Håndbold bookede en plads i Champions Leagues kvartfinaler efter sejr over franske Montpellier.

Aalborgs håndboldherrer er klar til kvartfinalerne i den fineste europæiske klubturnering.

Det er en kendsgerning, efter at nordjyderne onsdag aften slog franske Montpellier med 33-31 og dermed er sikre på at ende i top-2 i sin indledende gruppe af Champions League.

De to bedste hold fra gruppen går direkte videre til kvartfinalerne i turneringen.

De to hold startede ellers opgøret med at følges ad på måltavlen. Men omkring midtvejs i første halvleg begyndte det danske hold at trække fra.

Især i de sidste ti minutter af første halvleg kontrollerede Aalborg opgøret.

Efter pausen holdt de gæstende danskere føringen i et jerngreb. Føringen blev især opretholdt ved hjælp af Aalborgs svenske venstreback Felix Claar, der scorede ti mål i kampen, herunder syv mål i anden halvleg.

Dermed blev Felix Claar kampens topscorer. Mest scorende for Montpellier var Hugo Descat med otte mål.

Det var dog tæt på at blive spændende til sidst, da Montpellier reducerede den danske føring til to mål med to minutter tilbage af opgøret.

Det franske håb blev dog punkteret, da danskernes Buster Juul lukkede kampen i næstsidste minut med en scoring på straffekast.

Det var Buster Juuls femte scoring i kampen, og dermed var han den næstmest scorede Aalborg-spiller efter Felix Claar.

Med sejren og de to point bringer Aalborg sig op på 20 point efter 13 kampe. Nordjyderne holder dermed fast i førstepladsen foran ungarske Pick Szeged og tyske THW Kiel.

Sidste sæson nåede Aalborg helt til Champions League-finalen, hvor klubben tabte til Barcelona.