Aalborg Håndbold dukker GOG i dramatisk pokalfinale

Aalborg Håndbold er for anden gang i klubbens historie dansk pokalvinder. Foto: Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix

Morten Olsen fik rødt kort efter fem minutter, da Aalborg Håndbold slog GOG 30-27 i pokalfinalen.

Aalborg Håndbold kan for anden gang i klubbens historie kalde sig pokalvinder.

Søndag slog holdet mesterskabsrivalen GOG med 30-27 i en velspillet og intens pokalfinale i Jyske Bank Boxen i Herning.

GOG fik Morten Olsen udvist efter bare fem minutters spil og kæmpede hele opgøret med at hænge på Aalborg.

Islandske Aron Palmarsson var afgørende i slutfasen og blev delt topscorer for sit hold med syv træffere.

Den intense finale fik en yderst dramatisk indledning.

Efter godt fem minutters spil svingede GOG-profilen Morten Olsen således sin ene hånd i en duel med Lukas Sandell og ramte svenskeren i hovedet.

Dommerne konsulterede tv-skærmen og takserede aktionen til et rødt kort, hvorfor en tydelig brødebetynget Olsen så resten af kampen fra tribunen.

- Den er helt fair, og det vidste jeg godt med det samme. Det var verdens dummeste aktion, jeg hev op af hatten der, sagde Olsen kort efter episoden til TV2 og forklarede, at han forsøgte at slå Sandells arm væk.

Fra tribunen kunne den tidligere landsholdsspiller se sit hold kæmpe med at hænge på et velspillende Aalborg-mandskab.

Især svenskerne Lukas Sandell og Felix Claar rullede sig ud og scorede efter behag på GOG's islandske landsholdskeeper Viktor Hallgrimsson.

Aalborg førte et par gange med seks mål i første halvleg, men et godt fightende GOG-hold samlede sig og begrænsede den nordjyske pauseføring til 16-17.

Det skyldtes ikke mindst, at den 19-årige Matthias Rex kom ind mellem de fynske stænger og leverede fire solide redninger.

Rex bevarede ikke niveauet i starten af anden halvleg, men Hallgrimsson kom til gengæld stærkt tilbage, og GOG hang godt på et lettere uskarpt Aalborg-mandskab.

Efter knap 50 minutter udlignede Jerry Tollbring til 24-24 efter en kontra, og GOG var for første gang siden 1-1 på omgangshøjde, hvilket fik Aalborg-træner Stefan Madsen til at tage en timeout.

Herefter trådte islandske Aron Palmarsson i karakter med flere afgørende aktioner og scoringer mod et slutteligt modløst GOG-hold.

Tidligere søndag scorede den kommende Aalborg-spiller Mads Hoxer 11 gange for den detroniserede pokalvinder Mors-Thy i kampen om tredjepladsen.

Men lige lidt hjalp det for den 21-årige bagspiller og holdkammeraterne, der tabte 25-27 til Bjerringbro-Silkeborg.