Aalborg Håndbold krydrer flot sæson med en pokalfinale

Aalborgs Henrik Møllgaard blev revet godt i trøjen af GOG-spilleren Mathias Gidsel i semifinalen i pokalturneringen. Aalborg endte med at vinde kampen. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

GOG kæmpede heroisk mod Aalborg Håndbold, som endte med at vinde og stryge i årets pokalfinale.

Aalborg Håndbold er i finalen i den danske pokalturnering. Det står klart efter lørdagens sejr på 35-31 over GOG i Herning.

Aalborg har haft en flot sæson, der har budt på et dansk mesterskab, en tabt finale i Champions League og nu en pokalfinale.

GOG fik ellers den bedste start på kampen og var foran med to mål flere gange - blandt andet ved bagspilleren Mathias Gidsel, som scorede til 6-4.

Men Aalborg åd sig tilbage i opgøret og scorede fire mål i træk og bragte sig foran 8-6.

Den føring slap nordjyderne ikke i resten af første halvleg. Tværtimod udbyggede Aalborg inden pausen til 17-13.

I anden halvleg reducerede GOG flere gange og kom tæt på en udligning - blandt andet ved 20-21 og 21-22.

Igen var det som om, at Aalborg kunne skrue lidt op for tempoet og kvaliteten. Med tre scoringer i træk kom nordjyderne foran 25-21.

Simon Gade stod godt for Aalborg i denne fase af kampen, og Aalborgs Buster Juul bragte kort efter det danske mesterhold foran med 28-23.

Anført af Mathias Gidsel gav GOG'erne aldrig op, men det lykkedes ikke at komme helt op og skabe spænding til slut.

Mathias Gidsel reducerede til 27-30, men Aalborg øgede kort efter bare til 32-27 med fem minutter tilbage.

Med et minut tilbage reducerede Mathias Gidsel med sin 14. scoring i kampen til 31-34. Tættere på kom GOG dog ikke.

GOG vil se tilbage på kampen med ærgrelse, da fynboerne i perioder af semifinalen havde muligheder for at komme tilbage i kampen.

Det hjalp dog heller ikke for GOG, at holdet brændte hele fem straffekast undervejs i kampen.

I søndagens pokalfinale skal Aalborg møde lokalrivalerne fra Mors-Thy, der overraskende vandt sin semifinale med 33-28 over Skjern Håndbold tidligere lørdag.